Forum

Wathch Guard interf...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Wathch Guard interface leri hk..

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
362 Görüntüleme
(@DenizASLAN)
Gönderiler: 808
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


Türk Telekom VDSL hattımın yanına yedekleme için TürkSat uydu internet alacağım. Türksat tarafında şayet Bridge mode kullanımına izin verilmez ise ( Bazı ISP ler hattı izlemek için Bridge mode yaptırmıyor.) Mixed mode veya Drop in mode hangisi ile kurulum yapılmalı.


WatchGuard,  DHCP işini de yapıyor ve local network den bir IP 'si mevcut.


Teşekkürler

 
Gönderildi : 11/09/2014 18:13

(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
 

WG nin çalışma modunu değiştirmene gerek yok, yeni internet hattını boş bir interface üzerine External mode olarak tanımla kullanıma hazır olacaktır.

 
Gönderildi : 12/09/2014 02:31

(@TarikZengin)
Gönderiler: 2
New Member
 

WG nin çalışma modunu değiştirmene gerek yok, yeni internet hattını boş bir interface üzerine External mode olarak tanımla kullanıma hazır olacaktır.

 

Merhaba, söylemiş olduğunuz gibi yaptım ancak bir türlü o interface üzerinden internete çıkamadım. Normalde ADSL ve VDSL olarak iki interface vardı external olarak kullanıcı bilgilerinide WG üzerinden yazarak kullanıyordum. Şimdi ADSL yerine superonline fibernet'e geçtik ancak bunu ne yaptımsa bir türlü etkin kılamadım. Modem içerisinde bridge mode yok mecburen normal tanımlayıp o şekilde bağlmam gerekiyor, modem üzerinde internet var bir problem yok ancak o interneti WG'ye veremedim. Siz veya bu konuda yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum.

 

 

Edit :

Fiber modem router olarak gerekli porta bağlandı, external olarak ayarlanıp ip adresi ve getway değeri verildi ardından xml firebox'a kaydedildi. Oluşturulan kuralla belirttiğim ip adrese sahip olan makinada kullanıyorum o interface'i test için ama sonuç yine hüsran. Modemde internet var ayrıca bir cat5 ile denediğimde çıkabiliyorum.

 

 

Edit2:

Sorun çözüldü üstteki işlemleri yapınca dns'i temizlemek gerekiyormuş 🙂  

 
Gönderildi : 11/06/2015 17:11

Paylaş: