Haberler

2022 Model iPhone İçin Söylentiler Gelmeye Başladı: 48 MP Kamera, Mini’ye Elveda

Ekran altı kamerası ile taramanın yapıldığı Face ID özelliği ise 2023’te gelebilir

Analist Ming-chi Kuo, MacRumors ve AppleInsider tarafından yayınlanan bir yatırımcı notuna göre, 2022 iPhone serisinde kamera sisteminde önemli değişiklikler olacak. Kuo, üst düzey iPhone’ların – muhtemelen Pro serisi – birincil kamera için daha büyük bir 48 megapiksel sensör kullanacağını söylüyor. Ayrıca analist Kuo, iPhone’ların çentikten kurtulmanın bir yolu olarak ekranın altındaki Face ID sensörlerini 2023 itibariyle kullanmaya başlayabileceğini öne sürüyor.

48 megapiksel sensörler, Android telefonlarda uzun yıllar yaygın şekilde kullanılmakta, ancak bu bileşenin çoğundan daha büyük olacağı ileri sürülüyor. Kuo’ya göre 1,25 µm piksel boyutuna sahip 1 / 1,3 inçlik bir sensör olacak. Bu, iPhone 12 Pro Max’teki 1,7 µm pikselden daha küçük, ancak Kuo sensör 12 megapiksel görüntüler için kullanıldığında eşdeğer piksel boyutunun 2,5 µm gibi olacağını söylüyor. Raporda ayrıca daha yüksek çözünürlüklü sensörün 8K video çekimine olanak vermesinin beklendiği de yer aldı.

iPhone 12 Mini satışları Apple’ın beklentilerini karşılamadı

Ming-chi Kuo, 2022 iPhone serisinin ekran boyutu seçeneklerinde de bir azalma göreceğimizi ileri sürüyor. Artık 5,4 inç ekranlı mini versiyonu olmayacak ve Apple diğer modellerde 6,1 inç ve 6,7 inç ekranlar ile telefonlarını piyasaya sürecek. iPhone 12 Mini’nin Apple’ın beklentilerini karşılayacak satış rakamlarına ulaşmadığı bildirildi. Şirketin talebin daha fazla olacağını tahmin ettiği ve beklentinin karşılanmamasından sonra üretim siparişlerini azalttığı belirtildi. Ancak 2021 serisinde aynı ekran boyutlarının korunması bekleniyor.

Son olarak Kuo, iPhone’un 2023’te bir ekran altı Face ID sistemini kullanmaya başlayacağını söylüyor. Kuo, daha önce Apple’ın Face ID çentiğini önümüzdeki yıldan itibaren bazı modellerde bir delikli kamerayla değiştireceğini ve 2023’de ayrıca iPhone’a ekran altı parmak izi tarayıcılarının geleceğini öne sürmüştü. Hangi teknolojilerin ne zaman veya hangi kombinasyonlar ile ortaya çıkacağı resmi olarak açıklanmış değil.

Kaynak: theverge.com

Diğer Haberler

Elektrikli Skuter Kullanımı İçin Yeni Yönetmelik Yayınlandı
Exchange Server Security Updates – Nisan 2021 Yayınlandı
Sony, Epic Games’e 200 Milyon Dolar Daha Yatırım Yaptı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu