Haberler

Apple, Küçük İşletmeler İçin Komisyon İndirimine Gidiyor

App Store üzerinden kazanılan geliştirici gelirleri gelecek yıl Küçük İşletme Programı kapsamında küçük işletmelerin komisyonunu yüzde 30’dan yüzde 15’e düşürülüyor.
Apple, komisyon indirim programını hayata geçiriyor.
2021 yılında App Store küçük işletmelerin komisyon oranı yarı yarıya düşülüyor.

Apple, geçtiğimiz günlerde yüksek komisyon oranları ile gündeme gelmişti. Şirket, pandemi ile küçük işletmelerin daha çok zorlandığı şu dönemde komisyon indirimi yaparak ekonomik açıdan destek olmayı hedefliyor. App Store Küçük İşletme Programı gelecek yıl itibariyle belirli şartlara sağlayan işletmeler için geçerli olabilecek.

Program, büyümeyi hedefleyen geliştirici ve girişimcilerin de App Store’da varlıklarını daha da büyütmesine olanak sağlayacak. Programın tüm detaylarını Aralık ayı başlarında paylaşılacak.

İLGİLİ HABERLER

Apple App Store Küçük İşletme Programı’na katılım şartları neler?

Apple, kodlama ekranı swift
Apple, kodlama ekranı

Yukarıda belirttiğimiz üzere tüm detayları resmi olarak Aralık aynın başında paylaşılacak. Şimdilik uygulamaya dahil olmanın şartlardan bir kaçı şöyle;

  • 2021 yılında başlayacak olan program için geçen yılda 1 milyon dolar altı gelir elde eden tüm geliştiriciler programa başvurabilecek. Geliştirici üst sınır olan 1 milyon doları aşarsa, yılın kalan aylarında indirimsiz oranlara tabii olacak.
  • Programın başladıı yıl maksimum tutar olan 1 milyon dolardan aşağı gelir elde ederse, yılın kalan aylarında değil bir sonraki yıl indirimli programdan faydalanabilecek.

Programa dahil olan geliştiriciler, tüm imkanlardan yararlanamaya devam edebilecek.

Komisyon savaşında neler yaşanmıştı?

Apple’in başı dünyaca ünlü uygulamalar ile epeyce derde girdi. Spotify, Rakuten ve Fortnite ile yüksek komisyon oranları yüzünden ters düştü. Fortnite, bu yüksek oranlara karşı koyup App Store kurallarını çiğneyerek uygulama içi ödeme sistemi ekleyerek mağazadan silinmesine neden oldu. Uygulama sahibi Epic Games ise bu durumu mahkemeye taşısa da mahkeme Apple’i haklı buldu ve silinebileceği yönünde karar verdi.

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu