Forum
Merhaba Arkadaşlar
Firmamızda domain ortamında çalışan clientlarda başlıktaki hata mesajını alıyorum.İlk zamanlar bir iki kullanıcıda aldığım hata zamanla bir çok kullanıcıda çıkmaya başladı. kullanıcı bilgisayarını ilk açılışta yada klit ekranından çıkartmalarda ara ara bu sorun karşıma geliyor. Ortalama 2 aydır bu problem uğraşıyorum sonucu bulamadım. Clent ve sunucu tarafında antivirüs taramaları yaptım kaspersky yada diğerleri ile GPO tarafında herhangi bir değişiklik yapılmadı log kayıtlarına baktığımda bir sorun ile karşılaşmıyorum ARP ile ilgili antivirüs loglarında kayıtlar çıkıyor. Bu sorun için kalıcı çözüm arayışı içerisindeyim. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba, bir hesabın kilitlenmesi temel olarak o hesap ile sürekli yanlış şifre denemesi yapıldığında olur, bu nedenle öncelikle bir hesap seçip bunun neden kilitlendiğini bulmanız lazım. Bu uzmanlık gerektiren bir konudur.
Öncelikle lockout konusunda logları okumayı öğrenmeniz veya biliyorsanız bunları okumanız gerekli;
1 Soru 1 Cevap: AD Account Lockout Caller Computer Name - Hakan Uzuner
Account lock Out Hakkında – Windows Server – ÇözümPark Forum
Hesap Kilitlenme Sorunu Hk. – Windows Server – ÇözümPark Forum
Bir türlü bulunamayanlogon aktivitesi ve User Lockout – Windows Server – ÇözümPark Forum
Active Directory de Account is Locket Out Problemi – Windows Server – ÇözümPark Forum
Account Kilitlenmesi – Windows Server – ÇözümPark Forum
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Hakan hocam,
Test amaçlı açtığım user da doğru şifre ile login olduktan sonra ekranı kilitleyip tekrar açmak istediğim zaman doğru şifre ile ilk denemede hesap kilitlenmiştir uyarısı vermekte log kayıtlarında log on yada log of kısmında hiç bir sorun gözükmemektedir.
Ayrıca verdiğiniz linkleri ayrıntılı inceleyip tekrar test edeceğim hocam teşekkürler.
Burada siz doğru şifre ile login olmuş olabilirsiniz ancak o sırada aynı hesap için bir servis hesabı kullanılıyor olabilir. Ama sıfır açtığınız bir hesap ile bu oluyor ise şifrede Türkçe karakter olabilir. Şifreniz de Türkçe karakter var mı?
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
"log kayıtlarına baktığımda bir sorun ile karşılaşmıyorum ARP ile ilgili antivirüs loglarında kayıtlar çıkıyor"
Ek olarak veya temel de buna da odaklanın, ortam da ARP Spoofing yapan birşey olabilir, ağ kopmaları ve geçici ip çakışmaları olabilir yani düzgün çalışmayan küçük bir networkte de dediğiniz şeyler yaşanabilir.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Hakan hocam sıfır açtığım hesapta şifrede türkçe karakter yok.
İbrahim hocam tüm kenar swtichlerin update ve durumlarını kontrol edip networkü tarama işlemi başlattım.
Bu durumda yukarıda paylaştığım gibi logları kontrol etmeniz gerekli, yani hesap nereden kilitleniyor?