Forum

SharePoint Foundati...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SharePoint Foundation 2010 için Form yetkilendirme ve otomatik kullanıcı oluşturulması nasıl olur?

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
431 Görüntüleme
(@kalfa_net)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Gördüğüm kadarıyla geneli anlatımlarda AD kullanılıyor kulalnıcılar ve guruplar için. Fakat internete açık site tasarımlarında AD olmadan Form Yetkilendirmesi denen ayrı bir DB kullanılması gerekiyor. Bu işlem de siteyi ziyaret eden kulalncılar isterlerse üyelik formu dolduracaklar ve onaylanırsa üye oalcaklar. Sonra yetkileri ayarlanacak istenirse. Bu nasıl olur?

Kullanıcı eklerken bunu WSS4 içine gönderecğimiz access ya da excel tabloları ile otomatik yapabilmek mümükün müdür? Tablolarda kişi bilgilerinin yanında uye adı ve şifre alanı da olsun ya da bunun için ayrı bir tablo hazır olsun. Bu tabloyu ofis uygulamarı içinde wss4 içine export ederek kullanıcların otomatik oluşturulması sağlanabilir mi yoksa her kişi için ayrı ayrı web arayüzünden ekleme mi yapılmalıdır?

Şirket çalışmalrı için MOSS biçilmiş kaftan fakat web siteleri için de aynı durum geçerli midir? 

Bir firma müşterlilerinin kendi bilgilerini ve alışverişlerini webden görmek isterse girdiğinde sadece kendi bilgilerini görmesi nasıl sağlanır? (login olarak ya da olmayarak) Bu bilgiler ise tablo export yöntemiyle gönderiliyor olacak. Yani excel tablosu gibi görünen listeler de kayda dayalı yetkilendirme yapılması gerekiyor. Login olan üye tablodan kendine ait satırları okuayabilmeli ya da login olmadna kurulacak düzende tc no gibi bir bilgi ile aratarak sadece kendi bilgilerini görebilmeli. bunlar mümkün müdür, nasıl yapılır, mantığı ve aşamalrı nelerdir?

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 07/08/2010 04:32

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Şuradan FBA nasıl yapılır inceleyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 07/08/2010 04:49

Paylaş: