Forum

sharepoint Foundati...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

sharepoint Foundation 2010 (WSS 4.0) da internete açık yönetim yaklaşımı?

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
373 Görüntüleme
(@kalfa_net)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, şu adresten aklıma takılanalr oldu: http://www.cozumpark.com/forums/thread/157793.aspx

 Şimdi wss4 destekli bir hosting aldığımzda göreceğimiz ekran sanırım kendi kurup denediğimiz PC'deki ekrandan farklı oalcak. Çünkü o ana yönetim ekranına sunucu sahipleri erişecek ve müşterilerine ise bir site açacak. Doğru mu? Biz de bize verilen alan için kaç farklı proje yapmak istiyorsak o kadar web uygulaması oluştuurp bunalra ait siteler oluşturacağız hiyerarşi içinde. Kendi oluşturduğumuz sitelerin tüm haklarına sahip olacağız. Doğru mu düşünüyorum?

 

Verdiğim adreste iki yaklaşım mevcut. Biri alt siteler oluşturmak diğeri ise yetkilendirme ile menü gösterimi. Buna benzer şekilde internete açık web projelerinde birden fazla site tasarımında bunu nasıl düzenleyebilriiz? Yaklaşımalr ve mantıksal düzenlemeler neler olabilir? Kullanıcılar nasıl yetkilerine göre nasıl normal site gibi gezecekler?

 SahrePoint kullanmak için mutlaka önce bir web application oluşturuyoruz sonra buna site collection atıyoruz. O site altında ise takvim, liste gibi içerik barındırıyoruz. Her farklı web app ayrı bir proje ama o web app'e bağlı siteler aynı projenin siteleri. Bunu şuna benzettim: asp.net ile çalışırken bir tasarım ortamı var bu Wss4 ana portal ekranı. Oluşturduğumuz her proje de asp.net için wss4 için bir web app ve onun siteleri gibi. MAntığı doğru mu anlamışım?

Yukardakiler hakkında AD olamadan form yetkilendirmesi ile internete proje oluşturma çerçevesinde bilgilendirmenizi rica ediyorum. Her madde hakkında olursa memnun olurum.

Teşekkürler.[Y]

 
Gönderildi : 07/08/2010 04:22

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Bu saat için çok uzun cevaplı soru:) ama benzetmeniz kısmen dogru . Yarına kadar cevap gelmezse yazarım bende .Central admin hostta vermiyorlar size ait web appllication açıp burada site veriyorlar.Tasarım ve benzeri duzenlemeleri designerdan yapabilmek için bu yetki de yeterli.

 
Gönderildi : 07/08/2010 04:42

Paylaş: