Forum

MS Exchange 2013 ic...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

MS Exchange 2013 icin Local'de sertifika olusturma hakkinda.

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
388 Görüntüleme
(@SezginAlak)
Gönderiler: 96
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Oncelikle Cozumpark sistemin var oldugundan dolayi ne kadar memnun oldugumu anlatamam. Bir cok makalenizden ve egitim videonuzdan faydalaniyorum. Bunun yaninda bulamadigim bir konu hakkinda danismak istedim. 

Sirketimiz icin Exchange 2013 Server kurdum, Web konfigurasyon ekranindan adim adim ilerliyordum ancak sertifikasyon kisminda takildim. Forumdan da arasirdigim kadariyla ya localde kendimiz olusturacagiz ya da disaridan herhangi bir vendor dan sertifika talebinde bulunacagiz.

 Bu durumda sormak istedigim 2 baslik var:

1. Disaridan sertifika talep etmenin, localde olusturdugumuz sertifika arasinda ne gibi bir fark var (En belirgin olarak)

2. Localde sertifika olusturma hakkinda bir makale bulamadim. Localde Exchange 2013 server'im icin nasil sertifika olusturabilirim?

 

Kullandigim sistem:

Windows Server 2012 Datacenter uzerine AD ve CA kurulu durumda. Buna ek Hyper-V kurulu.

Hyper-V ile 3 adet Sanal MS Server 2012 kurdum.

1. Lync Server 2013 Kurdum (Sorunsuz  calisiyor)

2. SQL Server 2012 Standart (Lync DB olarak kullaniyorum, sorunsuz)

3. Exhcange Server 2013 kurdum. ancak sertifikasyon kisminda takildim. Localde sertifika olusturmak istiyorum. Nasil yapildi konusunda yardimci olabilirseniz sevinirim.

Tesekkur ederim.
Sezgin. 

 
Gönderildi : 23/04/2013 12:17

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

1- Local Sertifika oluşturduğunuzda domainde bulunan kullanıcılarınıza etki eder ve owa üzerinden sertifika hatası vermez (Clientlara Deploy) ederseniz.

Public sertifika ise dış dünyadaki kullancılarda ssl sertifika hatası vermez. https:// olarak güvenli şekilde bağlantı protokolüdür. Ayrca dışarıda ki kullanıcılara local sertifikanızı yüklerseniz onlarda hata almayacaktır. 

 2- Exchange 2013 için sertifika makelemiz mevcut. Arama yaparsınız sonuç alabilirsiniz..

 
Gönderildi : 24/04/2013 00:11

(@SezginAlak)
Gönderiler: 96
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Tesekkur ederim aciklama icin.

 Ancak Exchange 2013 icin sertifika makalelerine baktigimda localde sertifika olusturma adimlarini goremedim. Kurulum asamasi sirasinda ...req uzantili dosya olusturulduktan sonraki surece ihtiyac duyuyorum. Yani Localde CA ile olusturma adimlarini goremedim. Bu konuda yardiminizi rica ederim. Link paylasabilir misiniz ?

Ornek olarak malaleler arasinda bir tek bunu bulabildim: Local sertifika olusumu konusunda bilgi yok neyazikki.. req uzantili dosyayi olusturabiliyorum ama bir sonraki asamada sertifikayi nasil olusturacagim bilgisi yok.
http://www.cozumpark.com/blogs/exchangeserver/archive/2012/07/29/microsoft-exchange-2013-zerinde-sertifika-kurulum-lemleri.aspx

 

Bu makalede de burada benim takildigim yerde yeterli bir aciklama yok. Aciklama ozeti :

Kaydettiğimiz REQ dosyasının içeriğini kullanarak herhangi bir Certificate Authority’den bu 3rd party olabilir veya internal olabilir sertifikamızı alıyoruz. Kaydettiğimiz sertifikayı artık sunucumuza geri yükleyip private key oluşturmasını ve kullanıma hazır hale gelmesini sağlamamız gerekiyor.

Notepad ile .req dosyamızı açıyoruz. 

 

Tekrar tesekkur ederim.
sezgin. 

 
Gönderildi : 27/04/2013 12:28

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member

(@SezginAlak)
Gönderiler: 96
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Tesekkur ederim. Inceliyorum hemen...

 
Gönderildi : 30/04/2013 17:44

(@SezginAlak)
Gönderiler: 96
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Sunucumda hw problem yasiyorum. Yeni anakart siparisi verdim. Onu bekliyorum. Tam inceleme yaparken boyle bir sorunla karsilastim. Anakart geldiginde deneyip bilgi donusu yapacagim.

Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.

 Sezgin. 

 
Gönderildi : 11/06/2013 13:21

Paylaş: