Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Office 365 Geçiş Hakkında

44 Yazılar
6 Üyeler
1 Likes
3,987 Görüntüleme
(@alisol)
Gönderiler: 205
Reputable Member
 

Üzerlerinde outlook kurulu demişsiniz.Word,excel vs. bunları nasıl çalıştırıyorlar. 365 deki web applicationlar ilemi yoksa XP pc lerde masaüstü Office uygulamalarımı var 2003-2007 gibi? 

 
Gönderildi : 13/09/2013 12:25

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Pclerde çalıştırıyorlar. Ofis ortamında web app pek uygun değil zaten ofis yüklü. Web app üzerinden owa ekranından dışarıda olduklarında çalıştırıyorlar.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 13/09/2013 14:36

(@yasingzt)
Gönderiler: 20
Eminent Member
 

Merhaba konuyu hortlatmış gibi olacagım kurumumuzda .host firmasından hizmet alıyoruz ve tüm kullanıcılar imap olarak kurulu durumda 365 e geçmeyi düşünüyoruz ama 100-110 kullanıcı var maillerin taşınmasında nasıl bi yol izleyelim biraz kararsız kaldı açıkcası

 

50-60 GB ost boyutları olan kullanıcılarımız var. 

 
Gönderildi : 14/07/2023 16:26

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32997
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba, konuyu okudum şimdide Rıza gerçekten seni tebrik ediyorum, adama diyorsun ki bak kardeşim burada link var, o linkte Office 365 office uygulamalarını bilgisayarına yükleyeceksen hangi işletim sisteminin desteklediğini yazıyor, adam demiş ki çok karışık sen hele de bakayım diyor, vay arkadaş danışmanlık alsa danışmana bunu diyemez emin olun, bedava olunca demek ki insanlar bu şekilde olabiliyor. Neyse Rıza bundan 10 yıl önce çok sabırlıymış.

Yasin Bey, IMAP migration yöntemini kullanabilirsiniz.

https://www.cozumpark.com/imap-migration-nasil-yapilir/

https://www.cozumpark.com/office-365-admin-center-preview-imap-migration/

https://learn.microsoft.com/en-us/exchange/mailbox-migration/migrating-imap-mailboxes/migrating-imap-mailboxes

https://www.linkedin.com/pulse/best-solutions-migrate-imap-email-ms-office-365-arysontechnologies/

https://www.cozumpark.com/community/office365/455736/

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 15/07/2023 15:25

(@serkanates)
Gönderiler: 1283
Üye
 

Merhaba @yasingzt;

@hakanuzuner hocam taşıma işlemleri hakkında bilgi vermiş. Ben de manuel kurulum adımlarından bahsedeyim. Öncelikle M365 tarafını hazırlamak gerekiyor. DNS, domain vb. ayarlarınızı yapılandırıyorsunuz. Burada önemli nokta MX kayıtlarınızı M365 tarafındaki yapılandırmalarınızı bitirmeden taşımamanız. Sonra hesap yönetimi için bir tercih yapmalısınız. Bu noktada kullanıcı hesaplarınızı M365 tarafında manuel yönetecebileceğiniz gibi Azure AD Connect [1] aracı ile senkronizasyonuda tercih edebilirsiniz (önerilen). Eğer kullanıcı hesaplarınızı manuel yönetecekseniz ilgili hesaplarınızı oluşturmalısınız. Azure AD connect kullanacaksanız active directory tarafında gerekli düzenlemeleri yapmalısınız. Kullanıcı hesaplarınızı M365 tarafında oluşturduktan sonra kullanıcı tarafında ikinci bir profil oluşturup M365 hesaplarınızı bu profile kurarsınız. Bu arada MFA kimlik doğrulama için gerekli yapılandırmaları da tamamlamış olacaksınız (SMS, Microsoft Authenticator veya desteklenen diğer yöntemlerden bir tanesi). Profiller oluştuktan sonra son kullanıcılarınıza bir son kullanıcı eğitimi verilmesi gerekiyor. Örneğin MX geçişini Pazar günü için planladınız. Pazartesi sabah geldiğinizde eski mailleriniz bu profilde kalacak ancak yeni mailleriniz bu profile düşecek şeklinde.

Aslında günün sonunda yapmanız gereken @hakanuzuner hocam ile benim yazdıklarımı birleştirmek gibi duruyor. M365 tarafı kararlı çalışan bir yapı. Doğru adımları izlediğiniz takdirde sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. Ancak daha önceden tecrübeniz yoksa her zaman önerdiğimiz gibi danışmanlık almak fayda sağlayacaktır. Günün sonunda böylesine bir geçişi sadece birkaç script çalıştırıp 100 kullanıcıda hiçbir sorun çıkmadan sorunsuz bir geçiş sağlamayı beklemek biraz ütopik olabilir. Son kullanıcı tarafında mutlaka müdahale etmeniz gereken noktalar çıkacaktır. Eğer uzaktan çalışan kullanıcılarınız da mevcut ise onlarla ilgili ayrıca planlama yapmanız gerekir.

İyi çalışmalar.

[1] https://learn.microsoft.com/en-us/microsoft-365/admin/setup/manage-domain-users?view=o365-worldwide

Düzenleme notu: 1222 nci postumu göndermişim. Sayılar, takıntılarım ve ben 🙂

 
Gönderildi : 16/07/2023 16:03
Hakan Uzuner reacted

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32997
Illustrious Member Yönetici
 

Tebrikler Serkan, daha nice binlere inşallah diyelim. Katkın çok değerli.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 16/07/2023 16:19

Sayfa 3 / 3
Paylaş: