Forum

superonline modem s...

Bildirimler
Hepsini Temizle

superonline modem sorunu

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
1,100 Görüntüleme
(@cemilsen)
Gönderiler: 11
Eminent Member
Konu başlatıcı

[#550928]

superonline fiber abonesiyim (ONT cihazı yok ) 

fiber modemin çok fazla kısıtlaması var özellikle kablosuz istemci sayısını 40 ile kısıtlamışlar.  hiç bir şekilde root şifresi vermiyolar . bridge mode almıyolar modemi .

benim 55 cihazım var kablosuz bu sorunu çözmek için ne önerirsiniz 

başka firmalarada başvurdum  fakat bulunduğum alada alt yapı sorunun yüzünden  max50mbit var . sadece super online da fiber altyapı olduğu için burda çakılıp kaldık

Bu konu 7 ay önce cemil Şen tarafından düzenlendi

Gönderildi : 02/03/2026 21:27
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

https://www.cozumpark.com/community/network-4/telekom-huawei-gpon-cihazi/
https://www.cozumpark.com/community/network-4/turk-telekom-modemini-degistiremiyorum/
https://www.cozumpark.com/community/network-4/access-point-onerisi-2/
https://www.cozumpark.com/community/network-4/dsl-hatta-bagli-modemde-kablosuz-baglanti-sorunlari/

daha önce benzeri konular konuştuk ama sizinkinde çok bilinmeyenler var. Sizin önceki sorular bireysel, ev için gerçekleşmiş öncelikle konu bu ortam bir ev mi yoksa iş yeri mi.

Bir ev için 55 wifi point çok yüksek bir rakam bana o yüzden ev gibi gelmedi. Ev ise; bu sayıyı azaltın çünkü 55 point için tplink, zyxel vs home türü cihazlar yetersiz kalır çok yüksek adetlere çıkmak gerekir. Bunun yerine ruiji, aruba gibi kurumsal cihazlar konumlandırılması gerekir bir ev için maliyetler inanılmaz olur ki mantıklı değil bir evde uyunur, çocuklar olur sağlıklı da değil. 
Burası bir iş yeri ise öncelikli konu bir bireysel hizmeti iş için maliyetten kaçıp kullandığınız için yapılandırma limitlerine takılıyor olmanızdır. Uca kadar gelen altyapı gerçekten fiber ise (hangi devre olduğu şuan için belirsiz) kurumsala geçirin böyle modem dertleriniz olmaz. Ruiji, huawei vs router/modem alır, farklı konularda belirttiğimiz gibi ortama yeterli ölçekte Wifi AP'ler uygulanarak verimli bir iş ortamına dönüştürülebilir.
Bir operatörün fiberi varsa onu kurumsal hizmete dönüştürebilir. Yok ben devre maliyetine giremem, değiştiremem derseniz de operatörün modem zorlamalarına tabisiniz bunu aşmak duruma ve sizin yeteneklerinize bağlı olur. Mesela ben benzer bir müşteri de tılgın modem olduğundan root şifreleri her yerde dolandığından bridge olmasa da routing kurallarını değiştirip arkasında pfsense ile ortam iyileştirmesi yapmıştım. Modemlerin wireshark vs ile root şifrelerini elde etme çeşitli yöntemleri var (her cihaz için geçerli değil) cihazınız için onu araştırın.
Yok ben bunların hiçbirisine giremem diyorsanız da Wifi geliştirmesi bandwidth yönetimi hariç direkt modem konusu ile alakalı değil. Ortama kurumsal model çalışıp konum ölçüm, hesaplarıyla adet belirlenip uygulanırsa çözülür. Ancak burada ki sorun bunun uzman deneyimi gerektirmesi bunu alabileceğiniz küçük firmalar bilmiyorum pek yoklar 🙂 büyükler ise öyle bir ortama aşırı maliyetli gelir.
Ve kurumsal bir ortam için iş diğer routing ve firewall ihtiyaçlarına dayanır o modem konusu yine bir bariyer olarak orada kalır, bireysel hizmet kullanıldığından.
Turknet kurumsal ile mutlaka konuşun başkasının fiberini kiralayabiliyorlar ve en ucuz metro türü fiber hizmet onlarda.        

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 03/03/2026 03:56
(@cemilsen)
Gönderiler: 11
Eminent Member
Konu başlatıcı

@ibrahimyildiz 

lambaları kontrol ettiğim SONOFF roleler var . çocuklar için wifi kameralar var .

Gönderildi : 03/03/2026 11:45
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

Modemin arkasına başka bir wifi router bağlarsınız dhcp ile o ip dağıtır, çekmeyen noktalara da ap'ler ile sinyal ulaştırılabilir. Tplink, zyxel ürünlerine bakabilirsiniz. 

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 03/03/2026 11:56
Paylaş: