Forum
Merhaba Değerli Form Üyeleri ve Hocalarım,
Görselde sunmuş olduğum bir cihaza TELNET üzerinden bağlantı atmaya çalışıyorum fakat görselde ilettiğim gibi saçma karakterler ile karşılaşıyorum. Bu karakterlerin çıkmasından dolayı cihaza Telnet ile erişemiyorum. Daha önce bu sorun ile karşılaşan var mıdır?
2 Port üzerinden açık durumda birisi 51211 diğeri de 5151
5151 üzerinden TELNET attığım zaman bir sorun gözükmüyor
fakat 51211 üzerinden Telnet attığımda bu saçma karakterler ile karşılaşıyorum.
51211 portunu 80 ile değiştiriyorum fakat yine bu saçma karakterler ile karşılaşıyorum.
Mümkün oldukça reset atmak istemiyorum.
İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Cihaz: Suprema CoreStation
Görsellerde 51211 device port olarak görünüyor. Muhtemelen diğer cihazlar ile iletişim için kullanılıyor. 5151'de sorun görünmüyor demişsiniz. 5151 i ile ilerleyin o zaman. neden başka arayışlara girdiniz.
Merhaba,
Bildiğim kadarı ile bu cihaz için 51211 telnet portu değil, yani burası Suprema SDK için kullanılıyor, binary bir protocol yani, senin düşündüğün gibi düz metin bağlantı protokolü değil yani, ya da daha Türkçe telnet portu değil.
Cihaz' ın telnet portu 5151 sanırım, kontrol eder misin?
Özetle cihazın dokümanını incelersen doğru portu bulacaksın.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
@resulsoydas Merhaba sistem bu şekilde çalışıyor. Diğer cihazlar 2 porttan erişim alıyor. Destek ekibini aradığımızda bu sorunun çözülmesi talep edildi. Mantığı anlatayım bu cihazlara bağlı olan 2 reader var ve bu readerlar bu cihazlara veri yazıyor bu verilerde Database gönderiliyor ama Telnet 51211 portunda sorun oluştuğu için Database veri yazamıyor.
Ek olarak açıkçası bu portalar ne işe yarıyor pek bilgimiz yok yani her 2 portun açık mı olması lazım bilinmiyor.
@hakanuzuner Hocam merhaba Database üzerinden kontrol ettim ve bu cihazdan 3 adet var her cihaz Database 51211 portu ile tanıtılmış. diğer 2 cihaza her iki porttan Telnet üzerinden erişim sorunu yok.
Anladım, o zaman cihazın uzmanı ile görüşmeniz doğru olur, belki dediğiniz gibi bozulmuş olabilir, özel cihazlar çünkü.
çözümü bulduktan sonra paylaşırsanız bizde öğrenmiş oluruz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Bence backup, fact. def. denenmeli üzerinden çok yıl geçmediyse pek kolay bozulabilecek devre kartları değil onlar. Yine voltaj giriş portları yenilenebilir yani yerinde servis istemeniz iyi olur. İletişim saçmalaması uç modüller kaynaklı da olabilir bu tür cihazların beslendikleri noktaların enerji verimlilikleri ve toprakları önemli.
Yukarıda konu bağlandığı gibi iletişim noktası başka telnet yönetim portu başka o cihazların.
Bu arada merak ettim tekrar kontrol ettim bu kartların telnet cli, yönetim fonksiyonu yok yani yaptırdıkları telnet testinin hiçbir anlamı yok, birşey ve durum ifade etmez. 51211 device iletişim portu ve TLS trafiği geçiyor yani trafik anında saçma karakter görülmesi normal. Üretici support'unda ise 5151 portuna dair herhangi bir bilgi yok, telnet diag'ı yok kartların, o ya custom atadıkları bir porttur yada servise özel ilgili app için diagnostic, IPC vs portu olabilir telnet ile bakmanın port açık, mevcuttan başka bir anlamı olmaz yani muhtemelen yanlış yönlendiriliyorsunuz. Dediğim gibi önce yerinde fiziksel kontroller yapılsa iyi olur.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Merhaba;
bu tür cihazların beslendikleri noktaların enerji verimlilikleri ve toprakları önemli.
@ibrahimyildiz beyin bu uyarısını dikkate alın derim. Voltaj ve toprak parametreleri önemli. Voltaj sorunları için UPS üzerinden besleme pozitif etki eder. Öncelikle enerji kaynaklı sorun olmadığından emin olun. Fiziksel olarak mümkünse, cihazları başka lokasyonda farklı enerji hattı üzerinden test edin.
İyi çalışmalar.
bu cihaz muhtemelen meyer cihazı 51211 portunu niye değiştirmek istiyorsun?
Değiştirmek istemiyor 🙂 Okuyup anladığım 3 tane var, bir tanesi bozuk, sırasıyla telnet çektim diğer ikisinin düzgün cevap verdiği bir port için bu üçüncüsü bozuk cevap veriyor diyor.
aslında zaten personel kart bastıkça zaten bilgiler geliyordur.Meyer ile iletişime geçerse zaten onlar kurulumu yaparlar.Bağlantı olması yeterli onlar için.Suprema inc uygulaması ile telefondan bluetooth vasıtasıyla erişimi kontrol edilebilir.
Herkese Merhaba, cihaz ile bu sıralar ilgilenebildim. Çözümü paylaşmak isterim. Cihazın üzerinde INIT tuşu bulunuyor bu tuşa 3 deda basıp ve ardından 1 kere daha bastıktan sonra bütün ağ ayarları sıfırlanıyor. Haliyle cihaz DHCP açık konuma geliyor ve orijinal BioStar 2 yazılımı ile tekrar konf. yaptım. Bütün sorunu çözdüm. Cihazı tekrar açtığımda ise readerı doğru bağladığımdan emin olarak çalıştırmaya yani kart okutmaya çalıştım ama başaramadım tabii bu sorunun da peşini bırakmadım. Cihazın FW Sürümü eskiymiş (1.1.2 gibi bir sürümdeydi) onu da orijinal sayfasından güncel dosyayı indirerek çözdüm şu an cihaz sorunsuz ve sağlıklı çalışıyor. İyi forumlar dilerim. 😃 Not: Bunların hepsini kendim araştırarak buldum.
Yaşadığım şeyleri aktarmaya devam edeyim. Cihazın Secure Modunda olduğunu fark ettim. Muhtemelen bu sebeple cihaz Telnet almıyordu ve ağ sıfırlama çözümüne ulaştım.
Geri dönüşler için teşekkürler, karşılaşan olursa faydalı olabilir.
Peki cihaz aynı portlardan telnet'e yanıt veriyor mu cli felan geliyor mu? öyle birşey olmaması lazım.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Geçmiş olsun.