Forum
Merhaba,
Ruijie cloud hesabımdaki 1 adet poe akıllı switch ve 11 adet ap yi silmek (unbind) istiyorum. Bu işlemi yaptığımda cihazlar kendini resetliyor yoksa mevcut konfigürasyonu koruyorlar mı?
Normalde standalone moda döner denir özellikle yeni nesillerde ancak burada çok fazla detay var. Cloud controller moda'da çalışıyorsa kopartıldığında üzerlerinde config olmaz çalışmaz fac.def. gerekiyor. Sonradan bazı model ve nesillerine, fw'leri belirli olarak console'dan unbind etme yöntemi gelmiş support'larında onu gösteriyorlar sizin modellerinizin destekleyip desteklemediğine bakmanız lazım. Cloud linki unbind edilip başka yere kayıpsız tanımlanabiliyor. Ancak sanırım bazılarında mode değişikliği desteklenmiyor.
Hybrid moda'da çalışırsa cihazlar üzerinde config olur unbind edildiğinde çalışabilir ama bazı cloud'dan atamalar kaybolabilir. Fakat reyee gibi ucuz birçok ve eski nesil modeli zaten bu modu desteklemiyor stand. yada cloud yönetiyorsunuz. Yani cihazlarınızın model ve firm'leri üzerinden yine araştırmalısınız.
Peki nasıl? support'ta ve doc'larında listelenmemişse üreticiye ticket, forum açmaktan başka pek şansınız yok markanın support'u zayıf maalesef.
Bir de ne için yapacağınız önemliydi bir account'dan silip başka acc'a alacaksanız zaten eski ucuzlar eklendiğinde cihazlara boş config gidiyordu baştan yapılmalı. Ve bazılarını da sıfırlamadan ekleyemiyorsunuz kabul etmiyordu. Biz genelde ip de değiştirdiğimizden config'i text not edip tekrar uyguladık.
Standalone bağlanıp cihazların config backup'ları alınabilir ama sanırım o bck içinde cloud linkleri de vardı ondan emin değilim hatırlayamıyorum ona tekrar bakmak lazım.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.