Forum

Asteriks Santral Uy...

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Asteriks Santral Uyumlu Telefon

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
76 Görüntüleme
(@zulfumehmetozcifci)
Gönderiler: 738
Prominent Member
Konu başlatıcı

Merhaba;

FreePbx ile alt yapısı asteriks ile santral yönetiyorum. Mobil telefonları sip ile belirli programlarla eşleştiriyorum ama ben Wifi ile çalışan telsiz tipi telefon yada yine wifi ile eşleştirebileceğim tuşlu telefon bakıyorum. Hangi model marka telefon önerirsiniz. Kullanan var mı? 

Kişisel bir olay

Gönderildi : 09/01/2025 16:47

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4641
Co-Helper

Biz zamanında wifi ile sorun yaşamıştık hocam tabi şimdi ki kadar hızlı değildi o zamanlar. Yine de iyi ve ayrılmış bir omurga kurulması ihtiyacı olacağını düşünürüm, bu da maliyet demek. Biz cigaset'lerle devam etmiştik, kısa ömürlü olsa da iyidirler. Eh işte den hallice de IP de yealink de bir alternatif olabilir. Pahalı dünyada da cisco, avaya gibi santral bağımlılar dışında çok fazla alternatif yok zaten.
Ortam da eski meski bir santral varsa bence asteriks ile konuşturup dect yürümeyi düşün derim, dect'lerin kapsama alanı ve ses iletişimleri daha iyi.  

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 09/01/2025 18:11

(@zulfumehmetozcifci)
Prominent Member
Konu başlatıcı

Merhabalar İbrahim bey;

Değerli görüşünüz için teşekkür ederim. Dış hat yok zaten sadece iç hatta iletişim kurulacağından yeteceğini düşünüyorum. Öyle uzun uzadıya bir görüşme olmayacak. Ofiste dahili olmadığı için bir baştan diğer başa bişey diyecekse çalışanlar bağırarak, yada çay isteyecekleri zaman çay ocağına bağırarak bir iletişim hali var. Hattın yetmesi açısından 1gbts network üzerine 2 adet ap konumlandırırsam yeter diye düşünüyorum,

Yetmezse direk dahili hattı izole edip farklı bir LAN üzerine de taşıyabilirim.

Kişisel bir olay

Gönderildi : 10/01/2025 09:56

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1663
Noble Member

IP tabanlı baz ünitesi olan dect ürünlere bakın derim.

Bizde katlarda 2 adet gigaset'in IP tabanlı baz istasyonları masalarda ise bu bazlara bağlanan Dect telefonlar var. Şimdiye kadar bir sıkıntı çıkartmadı. Baz'lar Sw'e kablo ile bağlı. PoE çalışıyor.

Gönderildi : 10/01/2025 16:47

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4641
Co-Helper

Aklıma gelmemişti Resul hocamın önerisi daha mantıklı ve düşük maliyetli olur.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 10/01/2025 19:43

(@zulfumehmetozcifci)
Prominent Member
Konu başlatıcı

@ibrahimyildiz Dect telefon aldıktan sonra ayrıca bir ip santral ihtiyacı yine oluyor. En azından santral olayını ortadan kaldırmış oluyorum. Mini bir pc santral kurup istediğim gibi yapılandırabiliyorum. Bu şekilde daha makul fiyatlara geliyor. Bana gelen fiyat teklifleri üzerinden konuşuyorum elbette. Birde maksimum 20 kullanıcı için. En azından bu şekilde istediğim kadar kullanıcı ekleyebiliyorum elbette ağ alt yapısını güçlendirmek şartıyla.

Önerileriniz için teşekkür ederim.

Kişisel bir olay

Gönderildi : 11/01/2025 07:39

Paylaş: