Forum

MailEnable 7.02 gid...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

MailEnable 7.02 giden posta gereksize düşüyor

7 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
1,521 Görüntüleme
(@gokcearkun)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

MailEnable sunucumda yüklü posta gönderme almada sıkıntım yok. ip im kara listede degil spf kayıtlarım tamam.. Ama nedendir bulamadim giden maillerim hotmail de gereksiz kutusuna düşüyor.. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum..

mail.tozlu.net 

 
Gönderildi : 21/03/2013 20:00

(@mertkibar)
Gönderiler: 855
Noble Member
 

Hotmail de gereksize düşmesi aslında bir çok kişinin yaşadığı bir problem. Hotmail mail içeriğine göre gereksiz maile kutusuna atıyor.

Hotmail deki bu spam filtreleme ile ilgili Microsoft ile de görüşmelerim sonucunda bile net bir çözüm bulamadım. Bizim Hotmail adresimize bile gelen kurumsal mailler, banka mailleri de spam kutusuna düştüğü oluyor.

Arkadaşımın bakım yaptığı bir firmada sorunu Barracuda Spam & Virus Firewall ürünleriyle çözmüşlerdi. Bu ürünü kullandıktan sonra yahoo,hotmail başta olmak üzere mailler düzgün gitmeye başladı.

Mail sunucunuza ek bir mail gateway dahil ederek, giden maillerinizin kontrollü bir şekilde gitmesini sağlayabilirsiniz.

Birde 25 mail port Türkiye'deki  adsl,dsl,vdsl,ghdsl ve süperonline fiber hatlarında kapalıdır. Bu internet hatlarından biri üzerinden mail gönderiyorsanız mail portunu değiştirip deneyebilirsiniz. Bazı mail sunucular 25.port çalışmadığı zaman mailleri spama gönderiyor.

Spf kaydı, mx kaydı, ptr kayıtlarını kontrol ediniz. mail sunucular bu 3 kaydı kontrol edip, işleme alıyor.

 
Gönderildi : 21/03/2013 23:11

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba ;

Daha önce bu konu hakkında forum'da tartışma yapılmış ; bilgilendirme amaçlı  http://www.cozumpark.com/forums/thread/287457.aspx yardımcı olacağını düşünüyorum.

SPF,PTR,MX ve dns kayıtlarında bir sıkıntı olmadığını düşünüyorsan veya test etmek istersen http://intodns.com/alanadiniz.com seklinde bir raporlama yapıp hatalı olan kayıtları düzeltmeniz gerekmektedir.

Mert Bey'in dediği gibi hotmail diğer Mail sağlayıcılarına göre daha farklı bir yol izliyor. Dilerseniz SPF Kaydı oluşturmak için  http://www.microsoft.com/mscorp/safety/content/technologies/senderid/wizard/ wizard yardımını kullanabilirsiniz.

  

 
Gönderildi : 22/03/2013 02:28

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Eğer mail.tozlu.net alan adı size aitse http://intodns.com/tozlu.net 'in dns kayıtlarının hatalı olduğunu ve rDNS kaydının yapılması gerekiyor.

Oluşturmak İçin Yapmanız Gerekenler;

Telekom tarafinda IP adresiniz ve alan adınız için Reverse Dns kaydi girmeniz gerekiyor. Bunun disinda Telekom ile yapmaniz gereken bir islem bulunmuyor. E-posta sunucumuzun karşısına yazdırmamız gereken ters DNS kaydı için [email protected] adresine e-posta göndermeniz gerekmektedir. İşlemler için ise;
 
Örnek Metin;
 
Sn. Yetkili,
Şirketim bünyesine kurulumunu yaptığımız e-mail sunucumuzu internet üzerinde yayına açmış bulunmaktayız. Yalnız Metro Ethernet-G.Shdsl-Adsl  (188.132.200.15 ) IP adresine ait Reverse Dns kaydı olmadığı için bazı domainler (www.hotmail.com) tarafından e-maillerimiz reddedilmektedir. Konuyla ilgili sizden ricamız aşağıdaki belirtilen IP adresine Reverse Dns kaydı olarak yine aşağıda belirtilmiş olan Domain alan adını girmenizdir. İlginize için Teşekkürler.
 
Public IP                              Mail Alanadı                                      Smtp Alanadı                                 
188.132.200.15               cozumpark.com                mail.cozumpark.com
      
* Türk Telekom tarafında gerekli çalışma yapılıp size geri mail atılacaktır.
 
Kontrol Etmek İçin intodns sitesini kullanabilirsiniz.

 
Gönderildi : 22/03/2013 02:36

(@gokcearkun)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

yardımlarınız için tesekkur ederim ama gmail de problem yok hotmailde yine gereksize dusmeye devam ediyor... 🙁

 
Gönderildi : 26/03/2013 16:15

(@mertkibar)
Gönderiler: 855
Noble Member
 

mailenable standart versiyonu kullanıyorsanız mail sunucunuzun önüne SMTP gateway koymanızda fayda var. çünkü standart versiyonda antispam ve antivirüs gibi korumalar yok. giden mailleriniz kontrolsüz gittiği için, içeriğinde spam içeren bir içerik varsa karşı mail sunucuda onu spam olarak algılayıp gereksiz kutusuna atıyor.

birde mailenable de çıkış yapan dnsleri kontrol ediniz.. 25 ve 587 portlarını kontrol ediniz.

 

 
Gönderildi : 26/03/2013 21:21

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

Mert Bey daha önceki mesajınız ve son yazdığınız çelişmiyormu. Bankalardan size gelen mailler hotmailde spama düşüyor dediniz. SMTP GW kullanarak mail gönderimi yaparsanız spama düşmez diyorsunuz. Sizce Türkiyedeki bankalar mail GW kullanmıyor mudur.

Soruyu soran arkadaşın mesajına gelince belirtmiş olduğunuz sorunun bir çok nedeni mevcuttur siz hotmail SPAM olarak algılanan mailler ile ilgili bir detayı paylaşmıyor yazışmalarda aldığım cevap bu firmamızın güvenlik politikasıdır ve neden engellediğinizi paylaşamayız gibi bir cevap dönüşü yapıyorlar.

Hotmail heasbınıza gönderdiğiniz mailler mail içeriğinizden tutunda kullanıcıların sizden gelen mailleri spam oalrak işaretlemesine  hizmet aldığınız ISP nin ip blokları ile ilgili black list durumlarına göre bir çok sorun buna neden olabilir.

 
Gönderildi : 05/04/2013 13:49

Paylaş: