Forum

alanadı ve mail i a...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

alanadı ve mail i ayrı ayrı sunuculara yonlendirme

11 Yazılar
5 Üyeler
0 Reactions
8,660 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 
[#375893]

merhaba arkadaslar

ben alan adımı yani xxx.com u baska bir sunucuya

ve bu alanadına ait maıllerı baska bır sunucuya nasıl yonlendırebılırım

 

bunun ıcın mx kaydı nı bır hosta yonlendırebılırmıyım?


 
Gönderildi : 22/03/2013 19:51
(@ozgur-mazlum)
Gönderiler: 2205
Illustrious Member
 

DNS kayıtlarınızda A kaydı ve MX kaydına çalışmasını istediğniz sunucuların bilgilerini yazabilirsiniz. Hatta MX kaydı için birden fazla değer girerek  ilk önce X sunucusuna ona ulaşamazsa diğer sunucuya gibi öncelik belirlendirme işlemi yapabilirsiniz.


 
Gönderildi : 22/03/2013 19:53
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

oncelıklı olarak cevapladıgın ıcın tesekkurler,

 

a recort olusturdum 

site xxx.com >>> sunucuya yonlendirildi calısıyor.

fakat

mx kaydı olustururken

mail.xxx.com seklınde >>> sunucu ip adress>> seklınde yaptım calısmıyor

acaba farklı nasıl yapabılırım

 


 
Gönderildi : 22/03/2013 19:59
(@cozumpark)
Gönderiler: 16288
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

 1 tane A Record olusturun.

mail.alanadi.com  188.77.66.11 (mail sunucusunun ip adresi )

1 tane mx kaydi olusturun digerlerini siliniz.

  • Kayıt tipi — MX
  • Deger — mail.alanadi.com
  • Öncelik — 10
  • Ayarlarinizi yukaridaki sekilde yaptiginizda mail.alanadi.com yazildiginda mail sunucunuza yonlenecektir. Ayni zamanda MX kayitlarinizda belirtmis oldugunuz ip uzerinden calisacaktir. Bu ayarla mail sunucusunu ayri web sunucu ayri sunucularda barindirmis olursunuz.

     


     
    Gönderildi : 22/03/2013 20:11
    (@ozgur-mazlum)
    Gönderiler: 2205
    Illustrious Member
     

    oncelıklı olarak cevapladıgın ıcın tesekkurler,

     

    a recort olusturdum 

    site xxx.com >>> sunucuya yonlendirildi calısıyor.

    fakat

    mx kaydı olustururken

    mail.xxx.com seklınde >>> sunucu ip adress>> seklınde yaptım calısmıyor

    acaba farklı nasıl yapabılırım

     

    DNS kayıtları hemen aktif olmayabilir çalışmadığını nasıl anladın. Şöyle bir komutla test edebilirsin.

    komut satırında nslookup -q=mx domainadi.com dnsserverip

    ornek nslookup -q=mx ozgurmazlum.com dnsip


     
    Gönderildi : 22/03/2013 20:19
    (@RecepZabun)
    Gönderiler: 19
    Eminent Member
     

    Merhaba

    Bende böyle bir işlem yaptım çalışıyor ancak spam olarak gidiyor.  Spam koruması olan mail suncularına düşmüyor Spam listlerde yok mail. 


     
    Gönderildi : 24/12/2016 14:56
    (@turancoskun)
    Gönderiler: 4100
    Üye
     

    merhaba,

    spf ve ptr satırlarınızı kontrol ettiniz mi ?

     


    ****************************************************************
    Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
    Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
    Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
    *****************************************************************

     
    Gönderildi : 24/12/2016 17:49
    (@RecepZabun)
    Gönderiler: 19
    Eminent Member
     

    Merhaba Hocam;

    Ptr kaydı var spf kaydı da oluşturdurum mxtoolbox dan sorguladımda çıkıyor.


     
    Gönderildi : 25/12/2016 01:03
    (@turancoskun)
    Gönderiler: 4100
    Üye
     

    domain adresi nedir ?

    mta spf tarafında tanımlı adres ile mail gönderimi yapıyor değil mi ?


    ****************************************************************
    Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
    Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
    Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
    *****************************************************************

     
    Gönderildi : 25/12/2016 03:36
    (@RecepZabun)
    Gönderiler: 19
    Eminent Member
     

    Merhaba;

    xxxx.co.uk

    hotmail ve gmail e mail gönderebiliyorum ancak spam olarak düşüyor. aaaa.com.tr adresine mail attığımız zaman mail düşmüyor aaa.com.tr adresi için spam koruması hizmeti alıyoruz dışardan bir firmadan muhtemel oraya takılıyor diye düşünüyorum.


     
    Gönderildi : 25/12/2016 20:33
    (@turancoskun)
    Gönderiler: 4100
    Üye
     

    spama düşen mail header'ını incelediniz mi ?

    üstte sorduğum spf ile mta outbound nat adresleri noktasını kontrol ettiniz mi ?

    polisoft.co.uk mx adresi ortak kullanılıyor mu ?

    ek olarak mail gönderilemediği takdirde, ndr olarak dönen nedir ?

    sorununuzun birçok sebebi var, adım adım kontrol etmelisiniz tüm başlıkları.


    ****************************************************************
    Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
    Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
    Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
    *****************************************************************

     
    Gönderildi : 26/12/2016 03:29
    Paylaş: