Forum

Exchange Outbound S...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Outbound Security ayarı ve Smart host

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
498 Görüntüleme
(@tayfun)
Gönderiler: 11
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Exchange 2003 uzerinde Smart hostu ilgilendiren bir konuyla ilgili iki sorum daha var resim üzerinde sormak istiyorum.


1. Aşağıdaki resimdeki Outbound  Security penceresindeki ayarlar, eğer karşı taraftaki serverda SMTP iletişi için bir şifre gerekiyorsa girmemiz gereken degerler diye biliyorum, mesela karsı tarafta bir Exchange varsa ve karsıdaki Exchange 2003 de  Access sekme bölümündeki Authenticatondan ayar yapıldıysa ordaki şifreyi bu resimde girmeli miyim, öncelikle burası dogru mu bunu ogrenmek istiyorum? Bununla birlikte eger bu yaklasım dogruysa buraya sadece 1 kullanıcı adı ve sifre girilebiliyor. Ulasmak istenilen farklı SMTP serverlarda Access sekme bölümündeki Authenticatondan  farklı  kullanıcı adı ve sifre ile authentication istenebilir, bu durumda benim serverım hepsiyle iletisim kurma sansım kalmıyor, cunku asagıdaki yere sadece 1 kullanıcı girebilirim. Bu durumun pratik cozumu var mı?



2. Smart host ayarı ile ilgili olarak da ben SMTP icin smart host kullanmak istesem yukardaki resimdeki yerde ISP nin verdigi kullanıcıyı girecegim ve asagıdaki resimden de Smart Host yazan yere ISP nin SMTP serverının IP sini  yazıcam ve olay bitecekmi?


Yani  SMTP connector olusturup onun ozelliklerinde bu ayarları yapmam gerekmeyecek mi? Çünkü asagıdaki resimde smart hostu gosterebildigime gore  sanki burdan da istedigimi yapabilirim gibi geliyor, yoksa smart hostun asagıdaki pencerede anlamı ne?



 3..Bir de yukarıdaki resimde Perform reverse DNS .... çeki var. bu bagımsız bir çekmidir, yani smart host veya outbound security ayarları yapıldıgında bu da ceklenmelimi illaki? Onun altında da Configure external DNS servers var. Burada girilecek  DNS ayarının gecerli olması icin Perform reverse DNS in ceklimi olması gerekir, cekli olmasa da SMTP server DNS sorgusunu artık bu external DNS den yapar mı?

 
Gönderildi : 06/07/2008 22:01

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba


çok irdelemişsiniz bu kadarına gerek yok.


smart hosting yapmak için öncelikle karşı tarafın bir ISP mi yoksa Exchange server mı barındırdıgını bilmek lazım.


Yeni bir smtp connector oluşturmanıza gerek yok. Var olan smtp connector da delivery kısmına eğer ISP ise görüşüp username ve pass alacaksınız. Ama çoğu ISP anonymous izine açıktır. Exchange ise karşı taraf admin hakkı olan bir userı vermeniz yeterlidir.


Ayrıca smart hosting tabına gelip ip tarafına karşı tarafın ip sini yazmanız gerekir. Tabi aranızda relay izninde olması gerekiyor.


bu kadar.

 
Gönderildi : 06/07/2008 22:30

(@tayfun)
Gönderiler: 11
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

konuyla ilgili verdigim resimlerde asagıdada goruldugu uzere  smtp virtual server uzerinden gittim, anladıgım kadarıyla once smtp connector kurmalıyım.


bu resimde smart hostu gorunce smtp virtual server danda smarthost ayartlanabilir diye dusundum.Peki hocam ISP ile iletisim kurmak icin illaki smtp connector uzerinden ayar yapmalıysam smtp virtual server ozelliklerinden ulastıgımız resimde gorunen smart host yazan bolumu ne zaman kullanmak icap eder?


 
Gönderildi : 06/07/2008 23:52

Paylaş: