Forum

SMTP virtual server...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SMTP virtual server authentication

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
363 Görüntüleme
(@ridvan)
Gönderiler: 55
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Baslıkla ilgili konuda birkac sorum var arkadaslar, acıkcası kavramları da karıstırmamak icin sormak istedi, bilgiler projemde gerekecek.


1..Exchange 2003 de SMTP virtual server ozelliklerinde Access sekmesindeki Access Control->Authentication  ayarı ile , SMTP ile servera ulasan clientlar etkilenir mi, yoksa sadece diger SMTP serverlarla iletişim icin mi kullanılan biseydir bu ayar?


2..ikincisi buradaki ayarın iletişim için yönünü gözönünen alırsak inbound SMTP iletişimi için mi kullanılır , yani sadece gelen SMTP iletişim istegi icinmi authentication için yapılır buradaki ayarlar?


3...Bunun tersini dusnursek,  yani authentication isteyen Exchange e ulasmak icin bizim serverda  ayar yapmamzı gereken yer Deliver tab ındaki Outbound Security buttonumudur?

 
Gönderildi : 06/07/2008 21:19

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba


1. Her ikiside etkilenir. bir smtp sunucusu sizin sunucuya mail atmak isterse nasıl kimlik doğrulayacak onun kararını verdiğiniz yerdir. Yani örnek olarak oradan anonymous erişimi kapatırsanız hotmail sunucusu size bir mail bırakmak istediğinde siz o sunucuya kimlik bilgisi soracaksınız ki bu çok da doğru olmaz.


2. evet gelen smtp isteği için auth yapıp yapmicağınızı sorar.


3. tam tersidir ilkinde söylediğim olay mail atarken auth. olmayı ister.

 
Gönderildi : 06/07/2008 22:05

(@ridvan)
Gönderiler: 55
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

hocam sagolun


ilk soruda her 2 side etkilenir dediginiz noktaya takıldım, aslında authentication buradaki ayarla smtp serverlar arasında yapılıyor, karsı smtp server dan ilgili yere girdigimiz k adı sifre onayı istenecek. Clientlar etkilenir mi derken bizim clientlara bizim smtp uzerinden mail atarlarken bu kullanıcı adı ve sifre sorulcakmı? Zaten kullanıcının kendi adı ve sifresi exchange den onay alırsa mail gidecektir diyebilir miyiz?

 
Gönderildi : 06/07/2008 22:33

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Hayır kullanıcılar karşı tarafa mail atarken auth isteyecektir bu olmaması gerekn birşeydir.

 
Gönderildi : 06/07/2008 22:36

Paylaş: