Forum

Relay in default ay...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Relay in default ayarları

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
376 Görüntüleme
 suat
(@suat)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Forumda gecen Relay ile ilgili bazı soruları inceleyince bende ilgilendim şu relay ayarlarıyla lakin anlayamadıgım hususlar cıktı ne yazıkki


Madde madde gidecegim kafa karıstırmak istemiyorum yani ben karıstım iyice anlayamadıgımdam mazur gorun lütfen


1. Asagıdaki resme dayanarak sorucam



Bu default exchange 2003 ayarı. Şimdi ..


Allow all computer which.. diye giden çek  Exchange bir AD ortamı olan Lan içindeyse mi gecerli oluyor? Cümlede basarılı bir sekilde authenticated olan computer dedigi icin  AD ile haberlesebilecegi bir ortam olmalı ki computer de authenticated olsun diye dusunuyorum. POP3 hizmeti veren şirket dışında olan DC ve Exchange aynı fiziksel sunucuda olan Exchange Serverda  bu çek secilirse  mail client olan computerler authenticate olamazlar ve mailde atamazlar mantıken çünkü Exchange in kurulu oldugu ortamdan uzaktalar gibi geliyor. Bu yuzden bu çekin iptal edilmesi gerekmiyormu POP3/SMTP clientlar icin.Authenticate edilen nedir , bunun izahını yapamadım kendime.


 


2.Allow all computer which..çeki iptal edilirse sagında USERS diye bir bolum var asagıdaki resimdeki gibi. Bu bolum Allow all computer which..çeki secilirse silik gorunuyor icine girmek icin cek iptal ediliyor, peki cek varken bu Users.. daki ayarlar gecerliliğini korurmu dikkate alınırmı mailleşme işleminde , yoksa  iptal mi olmus oluyor.



3.. Anlayamadıgım ve kavrayamadıgım diger husus şu:


Bizim Exchange 2003 DC ve Exchange aynı fiziksel sunucu ve hosting hzimeti veren bir firmada tutuyoruz. Yani POP3 ve SMTP  server olarak kullanıyoruz.


Şimdi Allow all computer which..çekini kaldırıp USERS.. a bakıyorum ve ikinci resimdeki gibi Authenticated Users icin Submit hakkını gorup yine


Allow all computer which..çekini isaretliyorum. Bu durumda baska domainlere clinetlarımız mail atabiliyor yani Relay yapmıs oluyor Authenticated Userlar. Yukardaki resimde sadece Submit hakkı varken nasıl Relay de yapabiliyorlar bunlar bunu anlayamıyorum. Diyelimki Allow all computer which..çeki baskın gelip  Relay hakkı ediniyorlar ama burda nasıl bir authentication varki , ne authenticate ediliyor, hangi ayar ve mantıkla bunu anlayamıyorum ben.Client computerlar şirket domaininde duruyor local domainde, Exchange hosting firmasında, AD computer authentication ı mumkun degil, computerdan kasıt userlarmı acaba? 

 
Gönderildi : 06/07/2008 23:21

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

burdaki ayarlar 2 cümle ile açıklanabilir. Bu kadar büyük bir konu değil.

Only list below ve allow all computers seçiliyse. exchange server la auth olan ad userlar haricinde exchange relay e kapalıdır. aslında userlar da relay a kapalıdır sadece mail submit hakları vardır. yani a mailbox ı b mailbox ını kullanarak mail atamaz.

All except the list below altına ekleme yaparsanız alttakiler haricinde relay açıktır.

 

 

 
Gönderildi : 07/07/2008 12:48

 suat
(@suat)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Hocam kafamkarışık bu konuda kusura bakmayınız uzun oluyor ama...


Belki cozerim konuyu  2 soruyla


1..allow all computers denen yer cekliyse Users... buttonu icindeki ayarlar  iptal mi oluyor ki authenticated userslar relay de yapabiliyor(Cunku Users buttonu icinde sadece authenticated users icin submit hakkı var, nasıl olurda relay yaparlar bunu analayamamıstım)


2.İkincisi authenticated users icin submit hakkını Access tabındaki Authentication bolumunden de goruyoruz, bu 2 si tamamen aynı yermidir? Bu durumda Authentication ile Relay ayarlarını ayırt edemiyorum. Yani Aslında Access tabındaki Authentication ile Relay ayarları birlikte mi calısır birbirinden bagımsız seylermi?

 
Gönderildi : 07/07/2008 15:34

Paylaş: