Forum

.net ile RS232 kont...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

.net ile RS232 kontrol

11 Yazılar
6 Üyeler
0 Reactions
516 Görüntüleme
(@BulentUcar)
Gönderiler: 561
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar,


RS232'den manometre değerleri almak istiyorum. Bunun için dijital+RS232 portlu bir manometre alacağım; fakat bunun değerlerini SDK'sı muhtemelen olmayacaktır, nasıl bu verileri alabilirim ?  VB ile yapmam gerekiyor.


 


Teşekkürler.

 
Gönderildi : 12/03/2009 12:17

(@alperozdemir)
Gönderiler: 703
Prominent Member
 

http://www.codeworks.it/net/VBNetRs232.htm


http://www.freevbcode.com/ShowCode.Asp?ID=4666


 


 


Yukarıdaki iki linke göz atabilirsiniz ayrıca aşağıdaki linktede çok detaylı bir örnek var kolay gelsin.


http://www.activexperts.com/activcomport/howto/vb/

 
Gönderildi : 12/03/2009 14:38

(@BulentUcar)
Gönderiler: 561
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Baktım kodlara; fakat birşey çıkmadı. Biraz daha detaylı olması lazım. Elimde RS232'lik PH ve termometre var; eğer bunları VB.Net ile algılayabilirsem, diğer cihazlara da geçiş yapacağım. Çok faydalı bir proje olacak, katma değeri çok yüksek bir proje.


 Yardımların teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 12/03/2009 18:49

(@teknik-mesut)
Gönderiler: 119
Estimable Member
 

merhaba


Bende  senin gibi çok çektim ama kimse yardımcı olmamıştı.Sadece yönlendirmişlerdi. Bir sorun olursa mail at. bilgi alırken şöyle bir sorunun olacak rs232 de 0-1ler ondalıklıya çevrilecek belki gerçek olarak değer vermeye bilir. Yani rs232den 10 değeri geldi bu belki ph 7 olduğu anlamına gelebilir.Bunu kendin çözersin artık.


Ben sana parelel porttan alınmışını verdim sen sadece bilgi al butonundan iş yapacaksın gönder butonuna basma. Ve bir de port adresi kısmına   


seri portun adresini yaz bilmiyorsan googleden arattır. alttakini indir. sana c# bilgisi gerekecek


http://rapidshare.com/files/213087038/led_kontrol.rar.html

 
Gönderildi : 25/03/2009 01:14

(@hakanaslan)
Gönderiler: 3
New Member
 

merhaba arkadaslar cok basit bir şey biliyorum ama daha onceden çalışan visual basic programım çalışmaz oldu.
şöyleki picten seri porttan bilgisaya veri gonderiyorum ,malum visal basic kodu olarak
Private Sub Command1_Click()

MSComm1.Settings = "9600,N,8,1"
'rs232 ile ilgili ayarlar
MSComm1.PortOpen = True
'port açiliyor
deger = Asc(MSComm1.Input)
'pic'ten okunan 8 bitin ascii karsiligi aliniyor
Text1.Text = deger
'okunan bilgi text penceresinde görünüyor
MSComm1.PortOpen = False
'port kapatiliyor

End Sub
yazıyorum .Daha once calısan bu kod simdi run time error 5 hatası veriyor.Hic bir turkce karakter falan yollamıyorum
Sizce neden olabilir yardımcı olabilirsenic cok memnun olacagım.
Benim mail adresim [email protected] isteyenle yazısabiliriz




 
Gönderildi : 07/05/2009 20:05

(@BulentUcar)
Gönderiler: 561
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Anladığım kadarıyla vb 6.0, kurulmuş olabilir mi ?


Komponenti eklediniz mi ? Projects > components > microsoft comm

 
Gönderildi : 07/05/2009 22:18

(@hakanaslan)
Gönderiler: 3
New Member
 

Excalibur kardeş ,evet VB6.0 kurulu bende microsoft comm control eklenmiş durumda ,işin garibi aynı şey daha once çalışıyordu hatta şu andada
deger = Asc(MSComm1.Input) satırında veriyor hatayı.Error verince debuga basıyorum.Mausla eşitligin sag tarafına gelince gelen degeri goruyorum,ama sol taraf deger uzerine geliyorum mausla "empty diyor
aynı seri bilgiyi hyper terminal programı alıyor onuda goruyorum
cevabın icin ayrıca teşekkür ediyorum

 
Gönderildi : 08/05/2009 11:48

(@hakanaslan)
Gönderiler: 3
New Member
 

unutmadan şunuda yazayım aldıgım error yazısı "invalid procedure call or  argument" ve hic turkce karakter kullanmadım,aurıca excalibur kardeşim ustte senin başka bir mesajını okudum eger analog degerleri kontrol etmek istiyorsan arada mikroişlemci kullanman gerekirmi acaba diyorum.
eger o konuda bir yardımım dokunursa sevinirim

 
Gönderildi : 08/05/2009 11:53

(@BulentUcar)
Gönderiler: 561
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Valla sevinirim ne diim, o projeyi tamamlayamadım. Amacım manomtre veya termometre gibi değerleri bilgisayara aktarabilmekti...

 
Gönderildi : 18/05/2009 14:06

(@kadirsert)
Gönderiler: 18
Eminent Member
 

arkadaşım merhaba


eğer bu konu senin için çok önemli ise kardeşimin bu konular üzerinde çalışmaları oldu. bu konuda sana yardımcı olabilir sanırım


http://www.nsert.com/index.php


internet üzerinden kontrol edilebilen ev projesi


sıcaklık - saat göstergeli bilgisayara bağlı kapı kilidi


dot matrix gibi konularda projeleri var. bilgisayar üzerindeki programlarıda kendi yapıyor.

 
Gönderildi : 18/05/2009 17:13

(@yelizkaraagac)
Gönderiler: 94
Estimable Member
 

bu işi sırasıyla anlatacak birileri yokmu ya  [:S]

 
Gönderildi : 21/06/2011 16:04

Paylaş: