Forum

.Net in mantığı ile...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

.Net in mantığı ile ilgili bir soru

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
495 Görüntüleme
(@sevimKrono)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar ben c++ ile çoklu kalıtım emule ederek bellek yönetimi yapmak istediğimde aşağıdaki komut dizisini kullanıyorum .Ancak bunu .net in mantığında yaparken bellek yönetimi kullanılıyormu ? Nasıl kullanılıyor ? Ben .net mantığını çözmeye çalışıyorum .net konusunda bir çok dil destekleniyor deniyor ama çok farklı frameworklere sahip bir türlü mantıksal açıdan çözemedim , çözmek istememin sebebi dll yazıp elde etmek ama diğer bir çok yapıya dll yazıyoruz ama .net çatısı altına bir türlü yazamadık...

Örneğin  c++ ile Çoklu kalıtımlı emule etmenin küçüçük bir parçası  ancak  .net çatısında hata almadan entegre edebilmemiz tam 2 günümüzü alıyor , yapıyı öncedende değiştiremiyoruz ancak atarken yedekleri tampon bellekte tutup düzeltme yapıyoruz önceden hatalar saptedilmiyor.Yani entegrelerde nesne aynı ama uygulamaya göre uygulamanın hatası farklı ...

String A::Name () [Return ServerName ();}

string A:ServerName() {return "A";}

 

Class D:public B1,public B2

{

string Servername () { return "D";}

}

Dinamik cast 

count <<(( dynamic_cast<C>(pb1) !=0)"ok" :"bad");

count <<(( dynamic_cast<C>(pb1) !=0)"ok" :"bad"); 

 Şimdi bu konuyla ilgili belki .net te bellek yönetimi varmıdır bilmiyorum ama en azından şu olayla .net çatısı altında aynı anlama gelebilir diye düşünüyorum.Örneğin bir yazılım var .nette bu yazılım el terminalleri ve  server üzerinde işlem yapıyor .Buraya kadar herşey yolunda ancak bu yazılımı yüklerken terminallere , kapasite ölçümü yada belleği gibi durumlar kodlanıyormu,kodlanıyorsa mantığını anlatabilirmisiniz ? yoksa .net çatısı altında sadece terminaller belirli yan yama ile tüm bilgilerini online o servera bağlanarak mı alıyor bu durumunda olması mümkün değil önceden depolanması gereken bir bellek tutulmalıki ana bağlantıya bilgileri atsın  , o zaman sorumuza döndüğümüzde .net  çatısında bellek yönetimi nasıl yapılıyor mantıksal açıdan

 

 
Gönderildi : 12/03/2009 15:11

(@GokhanDOGAN)
Gönderiler: 780
Prominent Member
 

Merhaba,


Bunu vs icnde projenin icersinde yeni bi class library ekleyerek yapabilirsin.

 
Gönderildi : 13/03/2009 02:11

(@sevimKrono)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim .


Ancak derdimi tam anlatamadım galiba.Ben .net çatısı altında bir yazılım yapmak istesemde özellikle .mobile uygulama uzmanlığım bu olmadığı için beceremem , ancak   ben c++ ile uygulamalar yapıyorum , c++ ile yaptığım uygulamalar demekte bu konuyla ilgili yanlış olur ama mobile , oyun tabanlı uygulamaların nesnesel bölümlerini motor kısımlarını yazıp mobile , avuç içi bilgisayarlar gibi cihazlara arkadaşlarla birlikte oluşturup entegre ediyoruz .Yani bir nevi bu cihazların işletim sistemleri oynuyoruz /oluşturuyoruz . Ancak sorunumuz şu ki çevremde .net konusunda uzmanlaşmış kişiler olmadıği için sorularımıza cevap bulamadım yada tatmin olamadım. . Sebebde şu elimizde avuç içi bir bilgisayarlar var bu bilgisayarın işletim sistemileri symbian os diyelim ama aslında orginal symbian da değil bizim değiştirip içine bir çok nesne yazdıpğımız symbiana ve javaya entegre ettiğimiz bellek yönetimi , bloototh wap dokunmatik ekran türkçe tanıma gibi kodlarımız içlerinde mevcut .Buraya kadar her şey yolunda ancak diyelimki bir kişi bizim işletim sistemini değiştirdiğimiz bu mobile alıyor ve .net uygulamaları yüklü online muhasebe yada rota programı yüklemeye çalışıyor bu durumda yüklediğinde hata veriyor .Bunun tek çözümünün o .net e ait dll yazmak ve programı yapan kişiye bu dll vermek .Fakat ipler burda kopuyor .netin mantığını çözemedik bir türlü farklı frameworkler ve dll yapısına sahip ben bu yüzden mantık açısından yukardaki sorum önemli .Bu sebeble bana mantığını anlatabilirmisiniz yada bir el terminalinde netle yazılmış bir uygulama da bellek yönetimi veyahut bloototh tanımları yapan bir dll varmı hazır bu dll adı ne ancak dll leri siz yazıyorsanız.net te gene bu gibi durumda sadece bellek yönetiminin kodunu yazabilirmisiniz ?

 
Gönderildi : 13/03/2009 15:07

(@GokhanDOGAN)
Gönderiler: 780
Prominent Member
 

Merhaba,


Simdi .net platformuna yazdıgınız ugyulamalar mobile chazlarda calısması icin .net compact yuklenmeli http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=E3821449-3C6B-42F1-9FD9-0041345B3385&displaylang=en  


Ayrıca bende mobile uygulama yazmadıgım icin net yardımcı olamıyacagım fakat amacınız bellek yonetimi optimizasyonu ise zaten os üzerinde garbage collection gerekli işlemleri yapıyor bildiginiz gibi .net icersindeki mantıgı daha net anlamak icin makalelere göz atabilirsiniz.


http://articles.techrepublic.com.com/5100-10878_11-5109829.html


http://weblogs.asp.net/pwilson/archive/2004/02/14/73033.aspx


http://www.c-sharpcorner.com/UploadFile/tkagarwal/MemoryManagementInNet11232005064832AM/MemoryManagementInNet.aspx


http://www.c-sharpcorner.com/UploadFile/tkagarwal/MemoryManagementInNet11232005064832AM/MemoryManagementInNet.aspx

 
Gönderildi : 13/03/2009 16:47

(@sevimKrono)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Çok teşekkür ederim . Linklerdeki tüm dökümanları inceledik garbage leri biz değiştirirken .net mantığına göre düşünemedeğimiz için CLR tanıtmayıp KB949168 protokolünün dışında tanıtıyormuşuz buda işletim sistemimizin windowsa uyum  tabanını değiştiriyormuş. Emulatorlerde mantık hatası yapıyormuşuz .Tüm dökümanları inceleyince mantığını çözdük ve dolayısıyla problemimizde çözülecektir.Tekrar çok teşekkür ederiz . İlginize sağlık..

 
Gönderildi : 16/03/2009 01:55

(@GokhanDOGAN)
Gönderiler: 780
Prominent Member
 

Rica ederim

.net in frameworkü katmanında garbage coll. ler var çalışır aslında. alt katmanlara inmeye cok gerek yok 🙂  iyi calışmalar.

 
Gönderildi : 16/03/2009 02:24

Paylaş: