Forum

Yazıcı Dağıtma Yetk...

Bildirimler
Hepsini Temizle

Yazıcı Dağıtma Yetki Sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
722 Görüntüleme
(@mehmetkocakaya)
Gönderiler: 92
Estimable Member
Konu başlatıcı

[#550895]

Selamlar arkadaşlar,

2022 server ortamında print server mevcut.

Bu ortamda olivetti kyocera gibi markaları sorunsuz dağıtabiliyorum.

Yeni bir Lexmark CX961 aldık. Renkli güzel bir cihaz.

Yalnız fazla yeni midir nedir 🙂 sistem aynı ama yazıcıyı dağıtamıyorum.

Kullanıcının bilgisayarında user yetkisini standart tan admine çektiğimde yazıcı deploy oluyor.

Yazıcıyı kaldırıyorum, kullanıcıyı tekrar standarda çekiyorum, restarttan sonra yazıcı yine deploy oluyor.

Yani standart user driver ı sunucudan çekemiyor.

Ama driver'ı bir kere çektiğinde user'ın standart yada admin olması fark etmeden yazıcı dağıtımı yapılabiliyor.

GPO da bununla ilgili bir ayar olduğuna eminim ama kanıtlayamam 🙂

Teşekkürler.

Gönderildi : 16/12/2025 10:32
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

Yazıcıyı setup paketinden değil PCL driver'ını indirerek sunucuya kurun.

Diğeri ise yaygın bir durum yazıcıları user değil device olarak dağıtın, birçok kurumsal yazıcı da ek driver dosyaları yazım için yetki istediği için tespit ettiğiniz şeyleri yaşarsınız. Uninstall edildiğinde aslen inf'ler kaldırılmadığı için tekrarlı kurulumlar başarılı olur.

Bir de benim genel tavsiyem her zaman tek marka kurumsal ile devam etmeye çalışın hem device support'u kolay olur hem de her markanın driver etkileşimi farklı birinden dolayı spool bozulursa tümünü kaldırıp temizleyip baştan kurulum gerektirebiliyor. Ne kadar az farklı marka o kadar iyi.

Bu ileti 10 ay önce ibrahim yildiz tarafından düzenlendi

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 16/12/2025 11:17
Paylaş: