Forum

Beyaz Icon Sorunu

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Beyaz Icon Sorunu

11 Yazılar
3 Üyeler
2 Reactions
856 Görüntüleme
(@niyazimustafabozkurt)
Gönderiler: 149
Estimable Member
Konu başlatıcı

[#550896]

Merhaba

DC GPO kurallarımda masaüstlerine atadığım kısayollar mevcut geçen aydan buyana tüm clientlarda 4 adet kısayol iconlarım beyaz gözükmeye başladı bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler

Gönderildi : 22/12/2025 12:11
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Selamlar, bu sorunlar genelde path sorunudur, yani ilgili exe veya ico dosyasına erişemiyordur, network kaynaklıdır yani. Eğer herkeste bu sorun var ise GPO içerisindeki path sorunlu olabilir.

Eğer bir yama sonrası oldu ise istemci işletim sistemindeki cache kaynaklıdır, bu komutu deneyin;

taskkill /IM explorer.exe /F
del /A /Q "%localappdata%\IconCache.db"
del /A /Q "%localappdata%\Microsoft\Windows\Explorer\iconcache*"
start explorer.exe

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 22/12/2025 12:43
(@niyazimustafabozkurt)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner hocam genel_ortak adında bir ortak paylasım klasoru yaklasık 11 yıldır kullandıgımız bır alan erısımde sorun yok icon olarakta windows/system32 içinde ki yerleşik icon dll nesnesinden aldıgımız bır ıcon bu zamana kadar sorun yasamamıstım bırden basladı ve bir url kısayolu olsuturdugumda sorun yok ama bir dizini paylasımlı alanı kısayol olarak olusturdugumda icon beyaz şöyle söyliyim iligli beyaz icon olan nesneye özelliklerine baktıgımda atadıgım icon gozukuyor ama masaustunde beyaz gozukuyor 

icon db silip tekrar olustu ama maalesef sorun cozulmedı.

Gönderildi : 22/12/2025 16:31
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Anladım bu durumda pek aklıma bir şey gelmiyor açıkcası.

Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 22/12/2025 16:36
(@niyazimustafabozkurt)
Estimable Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner hocam hatta soyle soylıyım dırek masaustunde sağ tus kısayol elle kısayol eklıyorum sorun yok iconu değiştirince direk beyaza dönüyor

Gönderildi : 22/12/2025 16:38
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

icon olarak windows kütüphanesini seçiyorsun sanırım, bu AV kaynaklı olabilir mi? Yani örnek sıfır bir OS kurup denedin mi? Her OS de bu sorun var mı yoksa belirli bir makine grubu, OU altındaki, bir ekip üyeleri gibi ortak bir yönü var mı?

Gönderildi : 22/12/2025 17:19
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

https://support.quest.com/es-es/kace-desktop-authority/kb/4371743/windows-10-or-11-the-shortcut-icon-is-blank-when-ico-file-is-located-on-a-unc-path

Bu güvenlik kaynaklı değişikliklerle ilgili bir konuymuş. UNC path'lerden system32 altına path alınması engellenmiş bu sebeple beyaz görünüyor bu durumu yaşayan çok kişi varmış ve aslen kesin çözümü kullanmamak şeklinde.
Mantığı şöyle unc path netwok yolunu işaret ediyor ancak ico path system dll'ini bu engellenmiş defender policy'leri de bunu engelliyormuş. 
Yani verdiğim gibi reg çözümleri özellikle w11 de features update ve defender policy'leri ile tekrar varsayılan hale gelebilecek.

Kabaca 3 tane çözüm yöntemi var. Çalışırlılığından emin değilim.
1. custom ico kullanmamak, varsayılan tutmak.
2. unc path üzerinden .ico dosyasını basmak ilgili gpo değişikliklerini bulup uygulamak. Yalnız süreğen çalışmasından emin değilim, uygulamadığım için tekrar bozuluyor diye yazanlar var. Eskiden de ağdan ico basmak pek düzgün çalışmıyordu.
3. C vs custom bir klasöre .ico dosyası koyup bunu tanımlamak unc, dll'e gitmediği için çalışıyor denmiş ancak defender varsa ortam da yine de engelleyebilir zaman içerisinde. 

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 23/12/2025 06:42
Hakan Uzuner reacted
(@niyazimustafabozkurt)
Estimable Member
Konu başlatıcı

daha ilginç bir olay anlatayım öncelikle reg olayı çözmedi ama 😀 once \\10.88.50.10\homeprofile1\ad.soyad dizinini masaüstüne kısayol isitiyorsak

önce \\10.88.50.10 olarak olustur daha sonra \\10.88.50.10\homeprofile1 yap daha sonra \\10.88.50.10\homeprofile1\ad.soyad düzenlersen icon beyaz olmuyor 😀 😀 istediğin icon kalabilir hatta değiştir iconu beyaza dönmüyor.

Gönderildi : 23/12/2025 12:04
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Co-Helper

İlginç bir trick olmuş.:) Nasılını anlamadım tabi başında uygularken incelemek lazım son adımda unc tam yol işlemiyor olabilir bu yüzden çözülmüş olabilir.
Kolay gelsin.

Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 24/12/2025 10:11
(@niyazimustafabozkurt)
Estimable Member
Konu başlatıcı

hocam net çözümü yazıyorum

kısayol eklemek istediğimizde öncelikle ilgili Z:/ olan kısmı için 10...50 olan kısmı mapledim daha sonrasında

aşağıda ki arguman ile kesin çözüme ulşatım.

Target path: %windir%\explorer.exe Arguments: /e,Z:\data 

Gönderildi : 24/12/2025 10:16
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Co-Helper

Tamamdır güzel, bu eski bir çözüm ama konunun çıkış noktasını aslen çözmez. Tekrar benzer şeyler yaşayabileceksiniz çünkü bir de w11 de explorer değişti, değişmeye devam edecek. Tekrar bozulursa set-shortcut ps de alternatif olarak kullanılabilir.

Gönderildi : 24/12/2025 10:42
Paylaş: