Forum

Active Directory Re...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active Directory Restore sonrası olanlar

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
383 Görüntüleme
(@durmus)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

AD restore ile ilgili şunları sormak istiyorum


1..win2003 AD bulunan diskim çöktü,Additional DC yoktu, sonra aynı marka model diske yeniden kurulum yaptım. Aynı isimde domain kurdum AD kurdum. Eski disk cokmeden onceki AD backup ı yukledim. Userlar geldi. Fakat AD ile registry vb de eski diskteki haliyle geldi. Şimdiki diskte yuklu olmayan fakat eski diskten registry kalıntısı gelen bir sürü program var. Bunların zararı olurmu tek tek elle silmem gerekir mi? Ya da bir tool varmı silmek icin acaba?


2..Server makina ismi eskisiyle aynı yaptım, fakat teorik olarak şunu merak ettim, AD backup ı alınan eski diskteki makina ismi AAA iken , yeni kurdugum ve AAA isimli eski  DC den restore yaptıgım yeni  DC makina ismi BBB iken AD backup ı restore etseydim sorun yaşanır mıydı acaba?

 
Gönderildi : 12/12/2008 17:47

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

System mechanic ve registry mechanic gibi 3.party programlarla temzilemeler yapabilirsiniz.Ayrıca elinizde system state yedeğini geri döndüysenzi bi sıkıntı yaratmayacaktır.VM denemelerim bu yönde oluştu.

 
Gönderildi : 12/12/2008 19:50

(@ridvan)
Gönderiler: 55
Estimable Member
 

Teşekkürler, Restore ile ilgili son 2 sorum şu olacak


Birincisi,  Elimizde DC nin  AD yedeği varken DC yi formatlayıp AD kurulumu yaparken ve sonrasında AD backup ını yedeklerken, yeni DC nin ismi eski DC makina ismi ile aynı olmak zorunda mı?


İkincisi, dcpromo /adv komutuyla bir DC den alınan system state yedeği ile additional dc kurulabiliyor. Aynı komutla Root DC yi  formatlayıp en sonki AD backup dosyasını gosterip yine ROOT DC olarak kurabilir miyiz?


 

 
Gönderildi : 13/12/2008 17:48

Paylaş: