Forum

DFS Replikasyon ve ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

DFS Replikasyon ve Staging Quota Durumu

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
941 Görüntüleme
(@AliKarasu)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar.

2 adet A ve B sunucuları  arasında DFS ile tek taraflı replikasyon yapmak istiyorum. A sunucusu primary. B sunucusundan hiç bir şekilde A sunucusuna bir yazma/silme işlemi olmayacak.

A sunucusunda 10TB lık datayı önce robocopy ile B sunucuna kopyalayacağım. Bu data her gün ortalama 20-30GB olarak güncellenecek. Ben bu güncellenen kısmı DFS ile B sunucusuna aktarmak istiyorum. Ancak DFS te yer alan Staging Quota maximum 4TB olarak ayarlanabiliyor. Bu kısmın tam amacı nedir ve sorun oluşturur mu ? 

Bu işlem için önerilebilecek ücretli/ücretsiz başarılı bir tool önerisinde bulunabilir misiniz ?

 
Gönderildi : 03/01/2016 02:33

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhaba,

DFS ile çok rahatlıkla bu işlemi yapabilirsin.

staging kota aslında cache bölge olarak düşünülebilir. replike edilecek datalar için kullanılır. bunun için belirli şartlar vardır. mesela Windows Server 2012 için replike edilecek en büyük 32 dosya boyutu kadar olabilir o alan.

sen ilk replikasyonu robocopy ile yapacağından sonrasındaki replikasyon çok fazla yormayacaktır. ancak staging kota alanı düşük kalırsa bu sefer sistem kaynakları daha çok kullanılacak ve performans etkilenecek.

aşağıdaki linkten daha detaylı bilgi alabilirsin.

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc754229.aspx

kolay gelsin.

 
Gönderildi : 03/01/2016 20:21

(@AliKarasu)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Mümin hocam ;

Cevabınız için teşekkürler.

Şu noktayı netleştirirsem sorun kalmayacak. DFS i 2012 R2 de uygulayacağım. Staging kota maksimum 4TB olabiliyor. Ben de kotayı maksimumda ayarlamayı düşünüyorum.

Benim günde ortalama 20GB data replike edeceğimi varsayarsak yaklaşık 6 ay sonra bu kotanın dolacağı görünüyor. Bu kota otomatik olarak her gün replikasyon bittiğinde sıfırlanıyor mu ? Eğer böyle bir şey yoksa benim senaryom sıkıntıya düşecektir. Çünkü toplam 40TB lık bir disk var ve bu dolana kadar replikasyon devam edecek. Ana disk üzerinden de hiç bir zaman bir veri silinmesi olmayacak.

Kolay gelsin.

 

 
Gönderildi : 04/01/2016 02:40

(@AliKarasu)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Selam hocam

Ayrıntılı bilgiyi biraz daha araştırınca buldum. Zaten çözümparkta varmış.

http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2014/10/12/active-directory-ve-distributed-file-system-dfs-birlikte-calisma-senaryolari-bolum-4.aspx

Hakan hoca detaylı bilgi vermiş bu konuda. Buradan da teşekkür etmiş olalım..

 
Gönderildi : 04/01/2016 03:08

Paylaş: