Forum

Windows Server Incr...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server Incremental Backup ile Dosya Yedeklerken Eski Versiyonların Silinmesi Sorunu !

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
568 Görüntüleme
(@HasanHuseyinEroglu)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

İsmim Hasan ankarada özel bir firmada sistem ve ağ yöneticiliği yapıyorum. Uzunca süredir formu takip edip okuyorum. Birbirinden değerli üstadlar ve yazarların yazılarından bir hayli faydalandım diyebilirim. Şöyle bir problemimiz oluştu bununla ilgili sizlere akıl danışmak istedim cevap verme lütfunda bulunursanız çok memnun olacağım. Kullandığımız File Serverımızda Windows Server Backup ile dosyalarımızı incremental olarak iSCSI diskimize yedekliyoruz, buraya kadar herşey normal data miktarımız biraz büyük network yorgun 🙂 o yüzden full backup olmuyor gün içerisinde 6 defa yedekleme yaptırtıyoruz değişiklikleri. Soruna gelecek olursak Windows Server Backup değişiklikleri yedek aldıkça data büyüyor çünkü versiyonları üzerinde tutuyor bir müddet sonra data miktarı orjinalinin 3 4 katı oluyor ve alan problemi başlıyor. Windows kendisi eski sürümleri silmek gibi bir lütuftada bulunmuyor. Eski sürüleri kaldırmak için vssadmin ve wbadmin komutları ile biraz bakındım ama pek etkili olduğu söylenemez. Yani kısacası bu probleme sebep olan versiyonları bir script yazarak yada Windows Server Backup içerisinden silme imkanım varmıdır?  Şimdiden çok teşekkür ederim okuyan, ilgilenen ve cevap veren arkadaşlara.

 
Gönderildi : 02/01/2016 17:30

(@HasanHuseyinEroglu)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba tekrar;

 

Bulduğumuz çözüm yolunu buraya yazalım belki işine yarayan olur diye düşündüm. Sanırım çalışıyor şuan deniyoruz ama bir sıkıntı çıkmadı.

 

Windows Backup yedek almaya devam ediyor sınırlara ulaştığında (aşağı yukarı aynı gün sayısında doluluk oranı sınırlara ulaşıyor. Takribi 3 gün ) zamanlanmış görevlerden bir script çalıştırıyoruz ve her 3 günde bir son 10 versiyonu sadece yedeklerimizin içerisinde tutuyoruz. Scriptte çalıştıracağımız komut aslında basit bir çok konudada geçmiş sadece ilk denemelerde bize sıkıntı çıkarmıştı ama şuan çözüldü.

Komut;

wbadmin delete backup -keepversions:10

Bu komut arttırımlı backup alırken ana dosyaya dokunmadan sadece değişiklikleri siliyor sanırım bu sayede son 10 değişikliğinizle birlikte ana yedeğinizde duruyor.

 

Şimdi forum kirliliği oluştuysa silebilirsiniz konuyu herkese teşekkür ederim. Ancak yazılan bütün komutlarda denerken bir sıkıntı ile karşılaştık ilk seferde o yüzden tekrarı için bir test ortamı oluşturup denemeye başladık. Sonuç bu komutla çalışınca en azından test edilmiş olduğunu bilmek isteyen olur diye düşündüm. Herkese iyi forumlar teşekkürler.

 

Saygılarımla...

 
Gönderildi : 03/01/2016 19:03

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18029
_
 

Bilgilendirme için teşekkürler. Konular ileride aynı sıkınıtıyı çekebilecek arkadaşlara yardım sağlaması açısından silinmeden kalıyor.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 03/01/2016 21:45

Paylaş: