Forum

Windows Server 2003...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server 2003 Hakkında Bilgi?

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
398 Görüntüleme
(@zafergorgun)
Gönderiler: 114
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

 

Şirketimizde Proder Ticari Yazılımını kullanıyoruz, Programımız 5 kullanıcılı. Sürekli virüs çökme gibi sorunlar yüzünden masaüstü bir bilgisayara Windows Server 2003 Yükledim. Her kullanıcı kendi bilgisayarından bağlansın diye serverda kullanıcılar oluşturup bilgisayarları servera dahil ettim. Terminaller serverda oluşturduğum kullanıcılarıyla sorunsuz bağlanyor. Buraya kadar sorun yok.

Bundan sonra ki adımlarım ne olmalı?

Güvenlik konusunda ne yapmalıyım?

 Şehir dışına çıktığımda Servera bağlanmak ve Ticari programımı takip etmek istiyorum?

Ipad üzerinden servera bağlanabilirmiyim?

Bu konularda bana yardımcı olabilirmisin, Çok fazla bilgi sahibi değilim Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden Herkese Teşekkür ediyorum.. 

 
Gönderildi : 15/02/2014 02:00

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 

Zafer Bey Merhaba ;

Öncelikle şunu belirtmek isterim. PC ler 7/24 çalışmaya ve Server görevi görmeye çok elverişli cihazlar olmadıkları için giriş seviyesi de olsa bir sunucu donanımına kurulum yapmanızı tavsiye ederim.

Daha sonraki önerim. Ortamda mutlaka Active Directory yapısı olsun ki kullanıcıları merkezi olarak kısıtlayabilin, program yüklenmesini engelleyin ve virüs girebilecek kaynakları ( CD,USB vb ) merkezi olarak kapatın. Antivirüs yazılımı mutlaka kullanın, internet çıkışınızı kontrol altında tutun gereksiz siteleri engelleyin.

 
Gönderildi : 15/02/2014 19:45

(@zafergorgun)
Gönderiler: 114
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Oğuzhan Bey,

Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum. Şuan Server almak gibi bir imkanımız yok yaşadığımız maddi sıkıntılar yüzünden yaklaşık 6 ay boyunca hiç bir harcama yapamıyoruz 🙁 mecburen o zamana kadar dişimizi sıkmamız gerekiyor. Elimizdekiyle idare etmek zorundayız 🙁

 

AD yapısını kurdum abim forumdaki bilgiler ve videolarla kendi çapımda bazı ayarları yaptım. kısıtlamalar konusunda ise çalışıyorum hala 🙂 hergün yeni birşeyler öğreniyorum. Anti-virüs yazılımlarımız lisanslı. gereksiz siteleri nasıl engelleyebilirim açıkçası bilmiyorum AD üzerinde böyle birşey var mı onuda bilmiyorum 🙁 ben tam bir bilgi sahibi değilim hem öğreniyorum hemde kendi şirketime kuruyorum.

 

Bir server kurarken neler yapılır neler kullanılır nelere dikkat edilir hiç bir fikrim yok sadece kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyorum oda ne kadar sağlıklı bilmiyorum. 

 

 

 
Gönderildi : 16/02/2014 20:31

Paylaş: