Forum

Tape Kaset Backup S...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Tape Kaset Backup Sorunu

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
681 Görüntüleme
(@abdullahdanis)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Çözümpark ailesi;

 windows server 2003 x64 enterprise bir sunucumuz var. Bu sunucu datalarının backuplanması için Dell Powervault 110T ünitesi kullanılıyor. Backuplar alınırken haftanın 5 gününe 1 er kaset kullanılarak alınmış. Yani kasetlerimiz (Pazartesi,salı,çarşamba,perşembe,cuma) şeklinde. 

Şimdi bu kasetlerden geri dönüş işlemini yapmaya çalıştığımızda ntbackup ı açıp restore işlemini başlattığımızda kasetin içindeki media yı yüklemsi için çift tıkladığımızda karşımıza "loading set list from media" penceresi geliyor. uzun bekleyişten sonra "missing media" diye hata verip ilgili tarihi yazıyor ve 2. kaseti istiyor. Backuplarda hiçbir zaman ikinci kaset aynı günde kullanılmamış. Şimdi biz bu backupları kullanıp geri dönemeyecek miyiz? Eğer dönemeyeceksek kasetlerin içindeki bilgiyi başka bir yöntem ile görüp alabilme şansımız var mıdır?

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

 

Saygılarımla... 

 
Gönderildi : 14/02/2014 21:25

(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
 

Tape ünitesinde kafa temizleme yapıyormusunuz?
Bu konuda Dell teknik destek yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

 
Gönderildi : 15/02/2014 21:48

(@abdullahdanis)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

gerekli temizliği yaptık. aslında sorun tam olarak şu kaseti okuyor ünite sonra sanki o kasetin devamı varmış gibi ikinci kaseti takmamızı istiyor ama yedekleme hiçbir zaman ikinci kaset ile devam edilmedi. hep tek kaset olarak yedek alındı. daha önce de bu şekilde geri dönüş yapılmıştı. şimdi ise dediğim gibi ilk kaseti okuyor sonra sanki içindeki dataların devamı ikinci kasetteymiş gibi ikinci kaseti istiyor öyle bir kaset olmadığı için ikinci kaseti takamıyoruz dolayısıyla işlem yarım kalıyor. yardımlarınızı rica ediyorum.

 
Gönderildi : 19/02/2014 19:49

(@alperbatuk)
Gönderiler: 101
Estimable Member
 

Bu konuda Koç Sistemden destek alabilirsiniz...DLT-DAT TAPE konusu çok geniştir bir zamanlar o alanda fiziki onarım gerçekleştirmiştim koç sistem bünyesinde...okuma veya yazma kısmında problem mevcut veya board'da da problem olabilir lojik analyzer cihazı ile test edilmesi gerekli...marka ve model nedir tam olarak??

 
Gönderildi : 02/03/2014 06:33

(@alperbatuk)
Gönderiler: 101
Estimable Member
 

Birde elinizde sıfır kaset var ise onunla ufak bir boyuttaki datayı backup restore yapmayı deneyebilirmisiniz lütfen? sonunucu yazarsanız sevinirim

 
Gönderildi : 02/03/2014 06:35

Paylaş: