Exchange 2010 Kurul...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 Kurulum - Hub Transport Hatası  

  RSS
Onur Torun
(@OnurTorun)
Üye

Merhaba Arkadaşlar,

 Sanal pc üzerinde deneme amaçlı bir exchange server kurmaya çalışıyorum. Fakat, kurulum esnasında Hub Transport Role kurulurken hata iletisi alıyorum. Çok yerde araştırdım ama tam bir çözümünü bulamadım. MSExchangeTransport servisi bir türlü start olmuyor. Kimi yerde ipv6 ile sorun yaratıyor diye çözümler vardı hepsini denedim ama nafile. Bu konuda herhangi bir fikri olan var mı?
Error:
The following error was generated when "$error.Clear(); if ($RoleStartTransportService) { start-SetupService -ServiceName MSExchangeTransport }" was run: "Service 'MSExchangeTransport' failed to start. Check the event log for possible reasons for the service start failure.".

Service 'MSExchangeTransport' failed to start. Check the event log for possible reasons for the service start failure.

Alıntı
Gönderildi : 24/12/2012 01:31
Ersin CAN
(@ersincan)
Kıdemli Üye

Onur Bey Merhaba, denediğinizi söylemişşiniz fakat bu hata genellikle kurulum esnasında IPv6 seçeneğinin aktif olmamasından kaynaklanıyor. Yeniden aşağıdaki  adımları deneyebilirmisiniz ?

IPv6 seçeneğini seçtikten sonra denetim masası - Program ekle kaldır - Exchange 2010 adımlarından hub transport rolunu sunucudan kaldırınız. Sunucuyu restart edip Hub transport rolunu yeniden kurmayı deneyiniz. Bu problemle bir kaç defa karşılaşınca bloğumda konuya yer vemiştim.

  http://eersincan.wordpress.com/2011/10/07/exchange-server-2010-hub-transport-rol-kurulum-hatasi/

CevapAlıntı
Gönderildi : 24/12/2012 01:49
Onur Torun
(@OnurTorun)
Üye

Maalesef tekrar denedim ama yine aynı hatayı veriyor. O servisi manuel olarak da çalıştıramıyorum.

CevapAlıntı
Gönderildi : 24/12/2012 03:59
SerkanYalçın
(@SerkanYalcin)
Üye

[quote user="Onur Torun"]Maalesef tekrar denedim ama yine aynı hatayı veriyor. O servisi manuel olarak da çalıştıramıyorum.
[/quote]

Bunu denedinmi ?

  • Disabling DNS registration for the NLB adapter
  • Restarting the server (the server was in a “pending restart” state from the first installation attempt)
  • Removing Exchange Server 2010 via the Control Panel
  • Reinstalling Exchange Server 2010 with the desired roles

Kaynak : http://exchangeserverpro.com/exchange-2010-setup-fails-when-msexchangetransport-service-wont-start

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 24/12/2012 10:04
Onur Torun
(@OnurTorun)
Üye

Maalesef bu da olmadı, aynen bunu da denedim ama hata hala devam ediyor. Çok uzun süredir deniyorum ve sürekli araştırıyorum. 2008 serverı tekrar tekrar kurdum belki sorun ondadır diye ama yine olmadı. Altı üstü exchange server ile deneme yapacaktım bendeki de şans 😀

CevapAlıntı
Gönderildi : 26/12/2012 20:53
Fatih Gedik
(@FatihGedik)
Üye

[quote user="Onur Torun"]Maalesef bu da olmadı, aynen bunu da denedim ama hata hala devam ediyor. Çok uzun süredir deniyorum ve sürekli araştırıyorum. 2008 serverı tekrar tekrar kurdum belki sorun ondadır diye ama yine olmadı. Altı üstü exchange server ile deneme yapacaktım bendeki de şans 😀
[/quote]

Dostum bende aynı sorunla karşılaştım. Çözümü var.

Öncelikle server shema master olmalı. Application server rolü yüklü olmalı.

Aşağıdaki toolları sırasıyla kurduktan sonra sorunsuz bir şekilde kurulum yapabilirsin. 

1-Windows Server 2008 R2 SP1 x64 

2-Windows6.1-KB977020-v2-x64.msu 

3-Windows6.1-KB979099-x64.msu 

 4-Windows6.1-KB979744-v2-x64.msu

 5-Windows6.1-KB981314-x64.msu

6-Windows6.1-KB982867-v2-x64.msu

 7-Windows6.1-KB983440-x64.msu

 

Bunları kurduktan sonra exchange server 2010 sorunsuz kurulacaktır. Bir teşekkür yeter... 

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/11/2013 17:54
Ugur DEMIR
(@ugurdemir)
Onursal Üye

Kurulum medyanız RTM ise bu hatayı kurulumda veriyor. Medyayı değiştirip deneyin.

CevapAlıntı
Gönderildi : 14/11/2013 23:11
Paylaş: