Forum

Windows Server 2008...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server 2008 R2 DNS Server Kurulumu Ve Yönetimi

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
692 Görüntüleme
(@EnesAhmed)
Gönderiler: 58
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Ben kendi alan adlarımın bulunduracağım, bir DNS server'ı kurmak istiyorum, ama tüm alan adlarım ns1.alanadlarim.com ve ns2.alanadlarim.com üzerinde bulunduracağım. Ve alan adlarım çok fazla olduğundan tek tek HOST oluşturmak istemiyorum. Kısacası büyük hosting firmalarının yaptığı gibi tek alan adı altından bütün alan adlarımı yönlendirmek istiyorum. Plesk Panel kullandığım için plesk zaten alan adlarıma dns oluşturuyor:

 

 

Kurduğum DNS Server'ı plesk'in bulunduğu IP nasıl yönlendiririm ?

 
Gönderildi : 21/11/2012 02:30

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Bu işlem için biraz yazılılm bilgisine ihtiyacınız olacak. iki tane dns sunucu kurduktan sonra eklediğiniz plesk panellerin dnslerini orada otomatik açtırmanız gerekiyor. Sonrasında zone transfer için plesk sunucu iplerine izin vermeniz gerekiyor.

Burada yazılımın kontrol etmesi gereken durum daha önceden böyle bir kayıt varmı varsa güncellemeler yapılmışsa bu güncellemeleri değiştirmesi varolmayan kayıt için zone oluşturarak hedef sunucudan zone bilgilerini alması.

 
Gönderildi : 24/11/2012 13:11

(@EnesAhmed)
Gönderiler: 58
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Neredeyse her konuma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim [:D] Eminimki ÇözümPark'ta Plesk panel ile DNS sunucusunu birleştiren kimseler vardır onlardan yardım bekleyeceğim [:S] Birde Master DNS server ile Slave DNS server nedir?

 
Gönderildi : 07/12/2012 20:35

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Plesk panel içinde kendi DNS sunucusu beraberinde geldiği için bu tip projenin fazla örneği yoktur. Pleskin bu tip merkezi işlemleri için expand adlı bir yazılımı var bu kullanabilirsin ama Plesk 10 versiyona henüz desteği yok.

DNS ile ilgili diğer soruna gelince genel kullanım olarak master dns birinci dns kaydıdır SLave DNS verilen update izinleri ile masterdan kayıtlarını günceller ve master a erişim olmadığı durumlarda bundan yanıt verecektir.

 
Gönderildi : 07/12/2012 21:03

Paylaş: