Forum

DC Server'a Erişim ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

DC Server'a Erişim Sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
765 Görüntüleme
(@caglartekkilic)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

1 Adet Windows Server 2008 Standart DC olarak çalışan sunucumuz var. Aynı zamanda dosya sunucusu olarak da kullanılmakta.

Bu sunucumuzun yanında domain'e üye olmayan başka bir Windows Server 2008 sunucumuz var. ERP yazılımına sunuculuk etmekte ve kullanıcılar bu sunucuya uzak masaüstü yaparak erişim sağlamakta.

ERP sunucusundan DC sunucuya erişmek istediğimizde kullanıcı adı parola sormadan doğrudan erişim engellendi hatası alıyoruz.

DC sunucuya erişmek istediğimizde kullanıcı adı parola sormasını nasıl sağlayabiliriz. Bir süre kullanıcı adı parola soruyor ancak daha sonraki günlerde kullanıcı adı parola sormadan erişim engellendi hatası veriyor.

 Tavsiyeler ve yardımlar için şimdiden teşekkürler. 

 
Gönderildi : 21/11/2012 00:58

(@GokselKARVAR)
Gönderiler: 26
Eminent Member
 

merhaba,

bunun nedeni Password sorunundan kaynaklanabilir.

DC olan sunucuda Administrator Hesabı var ise Domain'e üye olmayan başka bir sunucudan da Administrator Hesabı ile oturum açıyorsanız.

ve her iki sunucudaki Administrator şifreleri farklı ise sorunun nedeni bu olabilir, Administrator hesabı değil de her iki sunucuda benzer isimde bir hesap var ve şifreleri farklı ise oda olabilir,

böyle bir yapıyı DC ye ERP sunucusunu Member yaparak kullanırsanız daha iyi olacaktır, Client bilgisayarı domain'e alır gibi ERP sunucusunu domain'e alın, ayrıca Uzak Masaüstü ile bağlanan kullanıcılar için DC üzerinde OU oluşturarak bu OU'ya Group Policy uygulayıp erişimleri daha kontrollü ve kuralcı hale getirebilirsiniz, oluşturduğunuz OU içerisindeki kullanıcılarıda, DC ye member olan ERP server üzerindeki Remote Desktop İzin listesine eklersiniz,

ayrıca ilk satırlarda bahsettiğin durumu kontrol ederken, ERP sunucusu üzerindeki parola önbelleğinide temizleyin, Belkide DC olan Sunucuya Domain'e dahil olmayan Sunucuyu Administrator şifresi ile dosyalara eriştirdiniz ve daha sonra DC olan Sunucunun Administrator Password'ünü değiştirdiniz, ERP olan (domaine üye olmayan) Sunucu üzerinde eski password kaldı, Administrator kullanıcı adını örnek olarak yazıyorum siz kontrollerinizi kendi kullanıcı adınıza göre yapın.

 
Gönderildi : 21/11/2012 03:30

Paylaş: