Forum

Domain de ki Kullan...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Domain de ki Kullanıcıların Yetkilerini Öğrenme Hakkında

7 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
6,266 Görüntüleme
(@AliCevik)
Gönderiler: 145
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar.


Ortamda 2008r2 server var ve DC kurulu. Kullanıcıların hepsi Domein User. Şirketimizin kullanıdığı bir programdan geçmişe dönük rapor almak için bazı kullanıcıların ayda bir kez bilgisayarının tarihini değiştirmesi gerekmektedir. Kullanıcıya Admin yetkisi veriyorum ve işleri bitince tekrardan Domein user olarak ayarlıyorum. Herhangi bir sorun yaşanmıyor.


Merak ettiğim konu ise bir unutkanlık esnasında; kullanıcıyı user olarak ayarlamadığım durumlarda DC den bunu görebilirmiyim. Hangi kullanıcı ne tür yetkilere sahip diye merkezi bir yerden bunu yapabilirmiyiz.


Teşekkürler.


Saygılarımla.


 

 
Gönderildi : 10/10/2012 17:10

(@mutlubenmutlu)
Gönderiler: 297
Reputable Member
 

Admin yetkisine sahip olan kullanicilari gormek icin, active directory altinda grouplar altinda administrator group una girin, members kismi vardir, orada kimlerin uye oldugunu gorebilirsiniz.

Bunun haricinde dediginiz islem icin surekli admin yetkisi verip almak yerine, group policy'de yapacaginiz bi ayar ile userlara saat degistirme yetkisi verebilirsiniz.

Computer Configuration -> Windows Settings -> security Settings -> Local Policies -> user rights assigntment altinda  "Change the system time" diye bir ozellik var, belirleyeceginiz kullanicilara bu gpo ustunde aktif etmeniz gerekmektedir.

Group policy yi update etmek icin, start -> run altinda gpupdate /force yazmayi unutmayiniz.

 
Gönderildi : 10/10/2012 17:52

(@AliCevik)
Gönderiler: 145
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Sistem saatini GPO ile değiştirdim. Teşekkürler. Fakat (active directory altinda grouplar altinda administrator group una girin, members kismi vardir, orada kimlerin uye oldugunu gorebilirsiniz.) bu kısmı pek anlayamadım biraz açar mısınız acaba. Active Directory altında USERS larda ki Administrator dan mı bahsediyorsunuz.


Ben kullanıcıya kendi bilgisayarının local adminin den girerek Domain admin yetkisi veriyorum ve sonra işleri bitince tekrardan domain user a çekiyorum.

 
Gönderildi : 11/10/2012 00:47

(@mutlubenmutlu)
Gönderiler: 297
Reputable Member
 

Ben domain admin veriyorsunuz sandim, o konuda bir bilgim yok nasil gorebileceginize dair.

 
Gönderildi : 11/10/2012 10:51

(@MustafaGedik)
Gönderiler: 49
Trusted Member
 

merhabalar

Adı üstünde local admin bilgisayarın kendi içerisinde olusturmusuz oldugunuz bir admin.. bu yüzden bunu ad de göremezsiniz..

 
Gönderildi : 11/10/2012 11:16

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

admin ile sunucuya girip start>run>mmc>computer management seçip, değişiklik yaptığınız pclerin isimleriyle pc üzerindeki lokal kullanıcı ve grup listesine ulaşabilirsiniz.

 
Gönderildi : 12/10/2012 01:16

(@AliCevik)
Gönderiler: 145
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Biraz geç cevapladım ama Teşekkür ederim. Daha öncede bu yolla tüm local admin şifrelerini değiştirdim. Herhangi bir bilgisayarın yanına gitmeden. Firewall un kapalı olması gerekiyor ama. Onuda GPO ile yapmıştım çok basit oldu tüm şifreleri değiştirmek.


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 18/10/2012 04:03

Paylaş: