Forum

IIS'de Gurup Bazind...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

IIS'de Gurup Bazinda Site Yetkileri

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
352 Görüntüleme
(@ozgur.tahsin)
Gönderiler: 35
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba , 2003 Server & IIS 6.0 uzerinde calisan bir  virtual directoryim var , IIS 7.0 da odlugu gibi site icin belli kullanici guruplarina erisim hakki verip geri kalan guruplarin erisimde not permissioned almasini saglamaya calisiyorum fakat ne yaptimsa olmadi , IP tabanli erisim yada kisitlama verebiliyorum ama malesef remote lokasyonlarda problem yaratacagindan kullanici guruplarina yonelmek durumundayim, konu ile ilgili onerileriniz ?


 

 
Gönderildi : 28/02/2012 18:14

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Merhaba

Resideki alanda yer alan Enable anonymous access tickini kaldırmanız durumunda her gelen kullanıcıya şifre soracaktır. İlgili dizinde gruba verdiğiniz permissionlar ile o grup altındaki kullanıcıların erişimi sağlanabilir. Ama bu kullanıcılar için pekte kullanışlı olmayacaktır.

 
Gönderildi : 29/02/2012 12:19

(@ozgur.tahsin)
Gönderiler: 35
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Ozgur Bey merhaba ,


 Cevabiniz icin tesekurler , Anon. access i kaldirip denemek ilk yaptigim is olmustu ama malesef kullanicilardan pek olumlu tepkiler gelmedi yani sizin de dediginiz gibi pek hos olmadi . Kullanici adini alip ekstra bir database den yetkilendirme gibi alternatif cozumler mevcut fakat acikcasi bu extra bir work load olusutracaktir , daha farkli alternatif yontemler ariyorum su an , yine kayda deger bir sonuc elde edersem paylasirim.


 

 
Gönderildi : 29/02/2012 13:59

Paylaş: