Forum

2003-terminal serve...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2003-terminal server bağlantı sorunu

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
500 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


bir müşterimde son 1 haftadır terminal sunucuya sabahları sunucuyu restart ederek eriştiriyorum,sabahları ilk geldiklerinde erişemez oluyorlar ama gün boyu kullanılıyor.loglarda sadece terminal sunucunun sertifikasının bittiğine dair log var ama bu log gün içerisinde de düşmüş,loglardan bişe çıkmadı. sunucuyu restart ediyorum öyle erişim sağlanıyor anlamadım bunu neden yapıyor.


Terminal sunucuya restart etmeden erişmeye çalıştığımda The two computers couldn't connect in the amount of time allotted error? hatasını alıyorumterminal srv


terminal server konfigurasyonunda aygıt başına lisans seçilmiş ve terminal server ın lisansın ekran görüntülerini ilettim.( http://www.mypicx.com/06072011/termina_srv/ resim üzerine tıklandığında daha net görebilirsiiz)


 lisanslarda hem aygıt başına lisans var hem user başına.Clientler şu an geçici lisans alıyorlar ondan mı bu sorun oluyor acaba?


teşekkürler

 
Gönderildi : 07/06/2011 13:57

(@mehmet.demir52)
Gönderiler: 339
Reputable Member
 

Merhaba;

Bağlanılan kullanıcı sayısı ve yapılan işleme RAM belleğin yetersiz kalma gibi bir durumu olabilir mi çünkü aynı sorunu bende yaşadım ve RAM yetrsizliği yol açtığınuı tespit ettim ve buldum

kolay gelsin

 
Gönderildi : 07/06/2011 15:00

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

bilgi için teşekkür ederim.aslında sunucun rami 2 gb ve 2 gb i geçtiğini bir sefer gördüm.ama kimsenin bağlantısı kopmadı sadece yavaşık oluyordu. sizdemi aynı hatayı alıyordunuz?


bir de gönderdiğim resime bakarsanız, lisans kısmında hem device lisanları hem user lisanları var.device lisansda retrial puchace yazıyor, bundan mı sourun acaba? bunu silsem bişey olurmu?en merak ettiğimde terminal sunucu konfigurasyonundaki lisanlama modunu device den usera çektiğimde sorun olur mu acaba?


tekrar teşekkürler

 
Gönderildi : 07/06/2011 17:32

(@mehmet.demir52)
Gönderiler: 339
Reputable Member
 

Merhaba;

Benim yaşamış olduğum sorun lisans ile ilgili birşey değildi. Sorun kullanıcılar sabah bağlanmaya çalıştı zaman bağlanama ve server üzerinde bulunan kullanıcı fazla olduğu için reset atmam gerekiyor bağlanmaları için ; Lisans konusunda tam olarak birşey değil ama aşağıdaki linke bir barkarsanız ;

http://www.mesutaladag.com/?cat=16&paged=2

terminal server ile ilgili yardımcı olacaktır. 

kolay gelsin

 
Gönderildi : 07/06/2011 20:52

Paylaş: