Forum

Şirket IT Sistemi i...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Şirket IT Sistemi için Öneri...

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
474 Görüntüleme
(@UfukYatikci)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

Bir firma için sistem ve network projesi üzerinde çalışıyorum. Diagram konusunda sizin de görüş ve fikirlerinizi almak istedim.
Proje şu şekilde. Aynı binada yerleşik 3 firma var, bunlara A,B ve C firmaları diyorum.
Kullanılan yazılım ve donanımlar:
1- Exchange
2- SQL
3- GFI Fax
4- Print Server
5- Firewall
A,B ve C Firmalarında çalışan personelin ortak kullandığı bazı klasörler mevcut. Ayrıca Muhasebe programı SQL üzerinde çalışıyor. Exchange üzerinde mail iletişimi sağlanıyor ve iki farklı domainden mail adresleri mevcut. (Örnek: [email protected] ve [email protected] gibi adresleri mevcut)
Bu durumda firmalar için farklı DC ler kurmak veya tek DC de yönetmek, data ve exchange serverı ayırmak bunları fiziksel mi yoksa sanal olarak mı yapmak daha mantıklı olur.

İki adet diagram oluşturdum bunları aşağıdaki linklerden görebilirsiniz. Diagramlar hakkında da fikir ve öneri bildirirseniz sevinirim.

Bu konuda ki fikirlerinizi paylaşmanızı rica ederim.

[img] [/img]

[img] [/img]

 

Teşekkürler

 
Gönderildi : 11/12/2009 17:06

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Merhaba,


Firma çalışan sayısı çok büyük rakamlar değil ise çizdiğiniz proje bence yapıya uygun.Tabi yine kararı verecek olan sizsiniz ama yönetim onaylarmı bilmiyorum her farklı firma için farklı yapılanmayı bütçe meselesi tabi bu yatırım işleri.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 15/12/2009 12:13

(@ErenSARISALTIK)
Gönderiler: 890
Noble Member
 

Merhabalar,

Birinci diagram daha doğru diye düşünüyorum.Çünkü 3 farklı firmanın varlığından söz ediyorsun.Sonuçta bu 3 firma aynı yerde olsa ile farklı networklerde olacaklar galiba?Firmaların birbirlerine olan güvenilişkisini bilmediğim için söylüyorum.Birinci diagram farklı donanım ve maliyet gibi görünsede aslında ikinci diagram ile eş değerde sayılabilir.Çünkü sanal diagramdaki sistemi kurduğun zaman en az birinci diagram kadar maliyet çıkacaktır.Aslında IT de herşey merkezileştirilme mantığında işler, fakat herşey IT yöneticisinin istediği gibi gitmez.

 

Kolay Gelsin,

 
Gönderildi : 15/12/2009 13:36

(@zafercalikoglu)
Gönderiler: 292
Reputable Member
 

 merhabalar


3 farklı firmanın sahibi aynı ise  bir grup şirketliği söz konusu ise benim görüşüm her firma için ayrı ayrı DC konumlandırmak yerine tek bir DC,tek bir EXC,yatırım açısından karlılıktır,ve paylaşım açısından ve muhasebe programı açısından sorunsuz çalışması demektir,Dc nin alternatifi olarak da yedekde ADC konumlandırabilinir,


 


 


 

 
Gönderildi : 15/12/2009 14:00

Paylaş: