Forum

client bilgisayarda...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

client bilgisayarda win2003 serverda yaptığım gpo ayarları etkin olmuyor????

Sayfa 2 / 2
Alper OZDEMIR
(@alperozdemir)
Üye

Sinan hocama ek olarak sanırım kullanıcıyı domain e aldıktan sonra yüksek ihtimalle domain e değil localden logon oldunuz logon ekranında domain ismini seçtiğinize emin olun.

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/08/2008 15:00

Huseyin OZALP
(@HuseyinOZALP)
Üye

slm sinan bey senide baya yordum kusura bakma ,,,,


pc domainden çıkardım tekrar domaine akttım ama halen polisy etkin olmadı ...peki yarattığım lab kullanıcısı domain user buraya


üyelikler kısmından başka haklarda versem mesala user domain computer falan...bunlar ne olur...ben sadece default geldiği için üyelik kısmına dokunmamıştım...


tşk.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 05/08/2008 15:10

Huseyin OZALP
(@HuseyinOZALP)
Üye

slm alper bey evet onada dikkat ediyorum domaine login oluyorum local'e değil..


 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 05/08/2008 15:11

Huseyin OZALP
(@HuseyinOZALP)
Üye

slm arkadaşlar birde server türkçe ..kullanıcı pc de türkçe,, acaba bu bir türkçe yazımlım hatasından olabilirmi??


onun yerine ingilizce yükleseydim dahamı sağlıklı olurdu...yoksa sil baştan server engilizcemi yüklesem???


tşk...

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 05/08/2008 15:23

Alper OZDEMIR
(@alperozdemir)
Üye

Merhaba ondan olamaz bu şekilde kullanan sayısız yer var şöyle birşe yapabilirmisiniz DC yani domain controller isminizi ve client bilgisayardan başlat çalıştır a cmd yazarak gelen ekranda set L yazarak çıkan sonucu buraya yazabilirmisiniz . Ve OU ya yazdığınız policy domain policy tarafından eziliyor olabilir OU üzerinde block policy inheritance i seçerek deneyiniz kolay gelsin.

CevapAlıntı
Gönderildi : 05/08/2008 15:27

Huseyin OZALP
(@HuseyinOZALP)
Üye

slm alper bey..


serverda yazdım sonuç LOGONSERVER=\\MOON , yani benim server adıda moon..clientdada aynısı çıktı..


OU daki polisy de..block policy inheritance işaretlemiştim daha önce..


tşk..

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 05/08/2008 15:52

Huseyin OZALP
(@HuseyinOZALP)
Üye

acaba serverdan her şeyi kaldırp yenidenmi kursam önce dns kaldıratım sonra activedirecttory kurup sonra kullanıcıyı ekleyip tekrar GPO  yükleyim...sanırım başka çare kalmadı...her şeyi yüklerken DNS ayarlarını ellemi yapayım yoksa onu activedirectymi bırakayım...??


tşk.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 05/08/2008 18:15

Ali Birinci
(@alibirinci)
Üye

Olası çözümler soylenmiş. gözden kaçırdığınız bir şey olmalı.. OU için de kullanıcı varsa ve bu OU için policy yaptıysanız. Client bilgisayar Domaine dahil ise. OU içindeki kullanıcı ile giriş yapıyorsanız policy leri yemesi gerekmektedir.

bunların dışında

  1. policy yi deactive etmiş olabilirmisiniz..
  2. policy içindeki yapılan değişiklikler değiştirdiğiniz gibi duruyormu.
  3. Cliente login olduğunuz kullanıcı ile OU içindeki kullanıcı aynımı
  4. serverde gpupdate /force komutun yapıp sonrasında clienti yeniden başlatmayı denedınız mı

Aklıma şimdilik bunlar geliyor.. 

İYi çalışmalar.. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 08/08/2008 13:41

Sayfa 2 / 2
Paylaş: