Forum

pfx (efs sertfikası...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

pfx (efs sertfikası) şifremi giriyorum olmuyor?

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,087 Görüntüleme
(@kalfa_net)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

efs ile verilerimi şifrelemeden önce internet exploerer'dan gerçerli şifreleme sertifikasını aldım. eski sistem gitti şimdi verilerime ulaşamıyorum. pfx uzantılı dosyay şifremi giriyorum hatırladığı ama olmuyor yanlış diyor olacak iş şimdi.

 

elcomst da bir program var ama onlarca client olamdan aylar sürecek gibi duruyor. malasef pfx'ler için de CUDA kullanmıyor uygulama.

 

neler yapabilirim?

 
Gönderildi : 19/09/2010 17:11

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba, 


EFS'i kullanmak için IE üzerinden herhangi bir sertifika almaya gerek yok ki? Sen, EFS'i kullandığın anda self-signed sertifikan otomatik olarak oluşturulur.Bu oluşan sertifikadaki private ve public keyleri problemsiz olarak export edilemediyse malesef geçmiş olsun.

 
Gönderildi : 20/09/2010 12:23

(@kalfa_net)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

EFS'ye ait şifreleme anahtarını pfx uzantılı olarak export ettim. ille de bir şifre gir dedi. girdik ve de unuttuk. Sorun bu Serhad Bey. Kullanmak için değil ilerde çözmek için ie üzerinden export ettim.

 şireleme anahtarı olmasa bile microsoft xp'deki dahili yardımda konuyla ilgili olarak başka sistemlerde açılabileceğini yazıyordu. bence kim ne derse desin bugün yarın elbet biri işi çözecektir. insan yapısı her şey de bir çözüm vardır. olmadığına innaığ pratik çözümlere yönelmek de karlı olabilir ama beklmek de gerek çözümü bence.

 
Gönderildi : 24/09/2010 03:29

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,


Serhad hocamında belirttiği gibi pfx bacup daha önceden alınmalı. Şu anda dc duruyor mu? Efs şifreleme yapılırken ortamdaki dc duruyorsa , oradan file recovery pfx export edip, client tarafına install edin. 3.party toolların işe yarayacağını sanmıyorum.


http://www.cozumpark.com/blogs/gvenlik/archive/2009/10/31/encrypted-file-system-efs-kullan-m.aspx  makaleyi incelermisiniz.

 
Gönderildi : 27/09/2010 02:45

(@kalfa_net)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

yedek daha önceden alındı ama şifresi unutuldu. eski sistem artık yok formatlandı. verdiğniz adresteki kullanımı yapabilmek için şifre yok malasef. makine ağa bağlı olmayan bir XP pro idi. Sunucuyla ilişkisi yoktu. şifreleme yapılınca şifreleme sertfikası export edildi. ama şifresi unutuldu.

 
Gönderildi : 27/09/2010 21:15

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Password unutulduysa yapacak pek bişey yok.Hatırladığınız passwprdleri deneyin.

 
Gönderildi : 28/09/2010 03:00

Paylaş: