Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Event Viewer

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
347 Görüntüleme
(@adilaltun)
Gönderiler: 116
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba;


şirket içerisinde bulunan yaklaşık 500 pc için Event viewerlar ve servisler için gereken bir ayar var. bunu otomatik olarak yapabileceğim bir script, dos komutu veya yöntem varmı acaba. Yapılacak işlem aşağıdaki gibidir.



  • Audit loglama açılacak (açık değilse açılacak

  • Event Viewer altında tutulan “Application”, “Security”, “Systems” ve  “Internet Explorer” özellikleri altında “Overwrite event as needed” seçeneği işaretlenecek ve “Max. Log Size” “2048 MB” olarak değiştirilecek

  • servis sıkıştırmalar yapılacak. sistem servisleri istenilen şekilde açılacak veya kapalı olacak.

yukarda yazılan işlemleri GPO dışından nasıl tek tek veya bir yöntemle yapılabilir. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler gerçekten çok yardımcı olursunuz.


 

 
Gönderildi : 06/04/2010 20:19

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

selam, 500 pcden söz ediyorsanız, bunu tek tek yapmanız sadece iş yükü olur, tek satır bi komutla hepsi bir arada olmaz, vbscript dediğimz şey zaten GPO. logon scriptini GPO ile yazalım.


* Audit Log : burada neyi istediğinizi bilmiyorum ama aşağıda bir örnek sunayım.



* Event Viewer için : http://www.petri.co.il/adding_new_administrative_templates_to_gpo.htm  buradaki adımları uygulayın, istediğinizi yapabilirsiniz.


* Servisler içinse aşağıdaki gibi yine istediğiniz servisin ne durumda olacağını belirleyebilirsiniz.



İyi çalışmalar

 
Gönderildi : 07/04/2010 01:23

(@adilaltun)
Gönderiler: 116
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

iş yükü olduğunu biliyorum ama gpo da yapıldığından pcler bunu tam olarak almıyor benim yapmak istediğim komutları hazır hale getirip ortak bir yere atmak ve çoğu uzakta olan kullanıcılara bunu tıklatarak otomatik olarak hazır hale getirmek amacım bu yoksa şehir dışına çıkıp tek tek kontrol edmemiz gerekecek onun için komutlarla bunu yapmak istiyorum başka bir yöntem önerebilirmisiniz.

 
Gönderildi : 07/04/2010 11:28

(@adilaltun)
Gönderiler: 116
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

cevap verebilecek kimse yokmu başka bir bölümden açmama gerk varmı acaba.

 
Gönderildi : 07/04/2010 16:38

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba, şehir dışında da şubeler olduğu için bunu tıklatacağınız yer zaten serverlarınız olmalı. Bu durumda bir vpn yapısı kurun, herkes bağlandığında zaten GPO ayarları herkese uygulanacaktır. Arada bağlantı varken GPO 'lar çalışmıyorsa, Yazılan kurallarda sorun vardır. Bunda GPO 'nun suçu yok 🙂

 
Gönderildi : 07/04/2010 16:45

(@adilaltun)
Gönderiler: 116
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

alper bey sorduğum sorunun cevabını hala alamadım GPO'nun çalışıp çalışmadığı ile ilgili bi sorun iletmedim ben size yapının durumunu ve idamesini siz düşünmeyin bi soru sordum cevap veremiyorsanız, farumdan daha iyi bilen birine danışma mı söyleyebilirsiniz. yinede tşk.

 
Gönderildi : 07/04/2010 17:59

Paylaş: