Forum
Merhaba arkadaşlar,
Domain yapısı olan bir ortama bir Adet Domaine member Server 2019 kurdum bunun üstünede SQL 2019 kurulumunu yapmamız istendi
sormak istediğim ise Bu server için AD üzerinde sadece domain user rolüne sahip bir hesap açıp bu hesabıda SQL kurulu makinaya LocalAdmin vermem yeterli olurmu SQL kurulumu da yine bu hesapla yapacağım.
Neyle ve neye kurulduğunun çok bir önemi yok, kullanılacak profile önemli değilse, sql'in yetkileri kendi içinden verilir onun makalesi olacaktı.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Merhaba, İbrahim hocam cevaplamış, yeterli olur mu? Ne ve kimin için? Amacınız SQL sunucusu için yedek almak mı? amacınız sql sunucusunu yönetmek mi? Yani SQL sunucusu veya SQL veri tabanı için yetkilendirme ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenir, size ne tür ihtiyaçları ilettiler?
Sql Server yetkilendirme – SQL Server – ÇözümPark Forum
Yetki sorunu – SQL Server – ÇözümPark Forum
SQL Server Kullanıcı Yetkilendirme – SQL Server – ÇözümPark Forum
sql server yetki – SQL Server – ÇözümPark Forum
Sql Server Active Directory Yetkisi – Windows Server – ÇözümPark Forum
Özetle forumda o kadar çok bilgi var ki bu konuda, bence bunları biraz okuyun, olmaz ise arama yapmaya devam edin, mutlaka aradığınız tüm cevaplar forumda var. Ek olarak nasıl yapılır derseniz o zamanda makaleler bölümünü inceleyeiblirsiniz.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Şu bakımdan sordum,
örnek: Bu sunucuda Logo+SQL olacak bazı işlemler için logo yetkili firmasından Logonun ve SQL Server'ın kurulu olduğu makinaya erişim veriyoruz saatlerce işlemler yapıyor. Bu işleri yapan kişiler şunu yapağım ama kullanıcının yetkisi yok filan diyorlar bu aşamada domain admini kaptırmamak için sordum.
Evet domain admin verilmemesi gerekir. Kurulumu onlar yapacaksa local admin yapılmış bir hesap olması yeterli.
Ancak logo'nun detaylarını bilmiyorum, kurulumlar yapılmışsa, sizin kullanım için o app'e göre sınırlı yetkilendirilmiş (bunun konuları forumda çok geçti) bir hesabı ayarlamanız, uzak masaüstü yetkisi vermeniz ve sql içerisinden yetkilendirmeniz daha doğru olabilir. Uygulama bazlı ihtiyaçlar için SQL içinden yetki vermek en doğrusudur.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Kesinlikle domain admins grubu üyesi yapmayın ve vermeyin. Temel olarak local admin sql makinesi için her şeye yeter. Domain ile ilgili bir grup üyeliği efendim oradan birisine yetki gerekir ise bunu normal domain user ile açan ve sql de sa yetkisi olan herkes de yapar.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Herkese teşekkür ederim.
bu arada gMSA ( Grup Yönetimli Hizmet Hesabı Güvenliği) bunu araştırıyorum çok fazla türkçe döküman bulamadım
Sitede istemediğin kadar kaynak var, arama yapabilirsin, forumda var, makaleleri var 🙂