Forum

server 2016 ve otom...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

server 2016 ve otomatik bakım

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
818 Görüntüleme
(@sanemtunc)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

selamlar, sql server üzerinde 2 yıldır çalışıyorum ama açıkça söylemek gerekirse bugüne kadar önemli ve kaybı itibariyle zarara yol açabilecek e ticaret verilerini tutmam gerekmemişti.

bakım ve onarım konusunda perfect bir deneyime sahip değilim. yedekleme backup konularını biliyorum ama pek alakası yok zaten. istiyorum ki bu verilere bir zarar gelmesin. ama xeon işlemci ve ecc ram olsa dahi windows dan sunudan kaynaklanan nedenlerle bazen kayıt hataları olabiliyor.

1) Tespit

2) Onarım

3) Bunlara ilişkin uyarılar

konusunda doğrulama, sınama, veri bütünlüğü hususunda belki birçok mekanizma mevcuttur ama otomatik zamanlanacak bir görev, özellik mevcut mudur ?

neler yapabiliriz ?

sağlıcakla.

 
Gönderildi : 14/04/2017 20:24

(@erensametcunbul)
Gönderiler: 52
Trusted Member
 

Replication ve Mirroing yöntemleri sizin işinizi görecektir. 

http://www.cozumpark.com/blogs/sql/archive/2011/02/20/sql-server-2008-r2-ile-database-mirroring-bolum-1.aspx  

 
Gönderildi : 15/04/2017 02:54

(@sanemtunc)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Sql server veri tutarlılığı ve bozulmalarını tespit etmek için DBCC Checkdb yapmanız gerekiyor. Bu işlemi düzenli olarak gün/hafta/ay olarak yapabilirsiniz. 

Aşağıdaki makaleyi incelemenizi öneririm

http://www.cozumpark.com/blogs/sql/archive/2014/01/26/sql-server-2012-maintenance-planlari.aspx  

Yavuz Bey, eğer hata var ise, onarımı otomatik olarak gerçekleştirebilecek bir komut/yönerge dizisini günlük çalıştırabilecek bir plânlama da yapılabiliyor mu?

Bir diğer sorum da sizlerle alâkalı olacak; sql server veritabanı bozulmaları tespit ve önleme yöntemleri isimli yazınıza rastladım, misal burada anlattıklarınızı bilgisayarın / sql server ın otomatik günlük gerçekleştirmesi için günlük bir yapılandırma mümkün müdür ?

Sanırım eğitmensiniz, ben de bir şirkette çalışıyorum sadece pazar günleri tatilimiz var. Pazar günü de ancak kendi projelerime vakit bulabiliyorum. Mayıs ortasında 15 gün kadar ara vermemiz söz konusu. Birebir danışmanlık hakkında siz çalışma temponuzdan dolayı sıcak bakmasanız da, bir eğitmen/danışman konusunda referans verebilir misiniz? Çünkü kurslarda konu seçimi ve konu ağırlığı kursiyer tarafından belirlenemiyor. Belki ücreti daha fazla olur ama en azından ihtiyaç duyduğumuz konular için danışma imkanı bulabiliriz.

 
Gönderildi : 16/04/2017 09:53

Paylaş: