Forum

mssql Session ü...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

mssql Session üzerinden yetkilendirme

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
480 Görüntüleme
(@erensametcunbul)
Gönderiler: 52
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 

Mssql'de session üzerinden yetkilendirme yapabilir miyiz ? Yapmak istediğim logout olduğu zaman yetkilendirmenin sıfırlanmasını sağlamak.

 
Gönderildi : 14/04/2017 19:56

(@sanemtunc)
Gönderiler: 7
Active Member
 

Merhabalar,

 

Mssql'de session üzerinden yetkilendirme yapabilir miyiz ? Yapmak istediğim logout olduğu zaman yetkilendirmenin sıfırlanmasını sağlamak.

 

selam benzer bir problem benim başımda var. açıkçası yetkilendirmeyi sql ile yapıyorum çünkü başka bir aygıttan bir bilgisayardan bir cep telefonundan oturum kapatıldığında ilgili session u bulman gerekiyor. misal senaryoyu şöyle düşün, sistem üzerinde açık oturumların var ve bir aygıttan örneğin telefondan kullanıcı "bu aygıtta açılmış oturum dışında kalan tüm oturumları kapat" dedi.

 

ama senin session değerinde hala oturum açık gözüküyor. dolayısı ile sql ile bu kontrolü yapmıyorsun sessionda var diye. eğer session un bir kimlik numarası var (sessionID dışında) ve ona ulaşabiliyorsan işte o vakit ilgili session u bulup o session un tuttuğu oturum bilgisini kapatmak olacaktır. Bunun dışında ilgili session un bulunamama ve bir exception ile karşılaşma durumu da var. Sonuçta session kapanırken (örneğin bir ram yetersizliğinde) bu sefer database de olan session ile ilişkili session un bilgilerini geçersiz kılman gerekecek.

 

ben de fazla uğraşmamak için oturumu session üzerinden değil de sql de tasarladığım tablolar aracılığı ile gerçekleştiriyorum. oturum açıldıktan sonra da yetkilendirme işlemini yapıyorum.

 

İnşallah session a ulaşmanın bir yolunu bulursun. Dediğim gibi bazen sql den session a uzanman gerekecek bazen de sessiondan sql e...

 

Sağlıcakla.

 
Gönderildi : 14/04/2017 20:15

Paylaş: