Forum

sharepointde excel ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

sharepointde excel veri yenilerken kullanıcıdan parametre alabilmek

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
371 Görüntüleme
(@MesutDONGUL)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar,

sharepoint üzerindeki excel uygulamalarım datasını bir accessten alıyor (odc bağlantısı ile), accesste sorgularım var, örneğin hesap bakiyelerini getiren bir rapor. ama bu rapor için sharepoint kullanıcısından raporu çalıştırmak istediği tarih parametresini alma gerekli, ben de bu parametreyi accesteki querylerimde kullanacağım ve excel refresh yapınca istediği tarih itibariyle bakiyeyi görecek.

yardımlarını ve değerli fikirlerinizi bekliyorum. saygılarımla,

 
Gönderildi : 09/08/2012 13:36

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Powerpivot for Sharepoint ile ilgili makalelerimiz var inceler misiniz. İşinizi fazlası ile göreceğini düşünüyorum sisteminiz de buna uygunsa, onun üzerinden önerilerimize devam ederiz.

 
Gönderildi : 10/08/2012 03:07

(@MesutDONGUL)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar, powerpivot için download ettim, (aşağıdaki linkten) fakat hiçbir versiyonunda kuramadım.

amd64 olanında : "Bu yükleme paketi açılamadı. Bunun geçerli bir windows installer paketi olduğunu doğrulamak için uygulamanın satıcısıyla bağlantı kurun" uyarısı geliyor.

x86olanında ise: "32 bit uyarısı geliyor, 64 bit kullanıyorsunuz 64 bit versiyonunu kurun" diyor ama 64 bit versiyonunun netten bulamadım.

bende windows7 SP1 64 bit kurulu, office 2010 var. nasıl kurabilirim. bu arada destekleriniz için çok teşekkürler.

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=29074

 
Gönderildi : 10/08/2012 12:20

(@MesutDONGUL)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

merhaba, powerpivot kurulumunu bir şekilde yaptım ve biraz inceledim.

ama bu exceli sharepoint üzerinden publish ettiğimde kullanıcıdan nasıl parametre alacağımı bulamadım, dilimleyici veya exceldeki sütun başlığındaki filtrelerden kullanırsak olabilir, ama benim kastettiğim; sorgunun kullanıcının verdiği parametreye göre çalışması ve excele getirmesi, excele geldikten sonra filtreleme değil. powerpivot ile bu mümkün mü? 

ayrıca powerpivot içeren exceli sharepointe herkesin kullanımı için publish ettiğimde veri yenilerken hata ekranı çıkıyor,(powerpivot bağlantı yenilemedi uyarısı) öncelikle powerpivot içeren excel sharepoint excel web service'nden publish edilebiliyormu?

 
Gönderildi : 11/08/2012 16:28

Paylaş: