Forum

Sharepoint designer...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sharepoint designer ve server baglantisi

8 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
404 Görüntüleme
(@SatiAdiguzelman)
Gönderiler: 291
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, Sharepointu yeni ögreniyorum. Simdiye kadar yapabildigim. VMware'de MS Sharepoint Server 2010 kurdum (Hatasiz kuruldu)  ardindan Sharepoint Designer 2010 bilgisayarima kurdum ( VMware degil). Masterpage ile sorunsuz bir sekilde baglanti kuruyor.   Ama yeni bir sayfa olusturmak istedigimde sorunlar basliyor.


Ilk olarak http://sp01   nasil degistirebilirim? Nerede degistirmem gerekiyor. Bu Adresi Server yoksa Designer üzerindenmi degistirmem gerekiyor.



 


Ikinci sorun ise: Yeni bir ASP Sayfasi eklemek yada edit yapmak istersem Serverla baglantiyi kuramiyor.  Ve bitane soapServer hatasi veriyor. Ama html, xml vs. bunlarda serverla baglantiyi kuruyor ve olusturdugu sayfalarida Sitepages ekliyor.  Simdi hatayi bulamiyorum. Resimde hata örnegi bulunuyor.



 


Sirkete gireli bir hafta oluyor ve sansima verdikleri proje sharepoint oldu. bunun daha öncesinde hic microsoft ürünleriyle calisma firsatim olmamisti onun icin yardimlarinizi bekliyorum. simdiden cok tesekkür ederim !!


 

 
Gönderildi : 14/06/2010 15:15

(@humam)
Gönderiler: 72
Estimable Member
 

Wmvare içinde serverda ISS ayarlarından değiştirebilirsin sanırım. ya da yeni bir tane web sitesi ekleyebilirsin ordan.

 
Gönderildi : 14/06/2010 20:25

(@SatiAdiguzelman)
Gönderiler: 291
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Cevap icin tsk ederim. Peki ISS-konfigürasyonu nasıl yapıcam? 

 
Gönderildi : 14/06/2010 23:12

(@emrebalci)
Gönderiler: 367
Reputable Member
 

Merhaba,

Almanca bilmediğim için hatayı anlayamadım. Linki değiştirmek için dns üzerinden yönlendirme yapabilirsin. Yani DNS e bir http://portal veya başka bir isim girerek sharepoint makinesine yönlendir. Alternate Access Mapping e bu tanımı ekle.

IIS e kesinlikle müdahale etme. Hiçbirşeyini değiştirme. Onu tamamen sharepoint kontrol ediyor. Orda yaptığın bir değişiklik ile tamamen bozabilirsin. Yeni bir sitede ekleyeceksen Central Admin sayfasından ekleyebilirsin.

 
Gönderildi : 15/06/2010 10:44

(@humam)
Gönderiler: 72
Estimable Member
 

Iss de sitelerin üzerine gelip sağ tıklayınca rename diye bir özellik var. onu uygulamadım. ama orda olduğuna göre bir işe yarıyor olması lazım.

http://www.sharepointassist.com/2010/02/11/sharepoint-2010-installation-part-3-install-sharepoint/ burada resimli olarak da anlatılmış incele istersen.

 
Gönderildi : 15/06/2010 17:38

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Yeni başlamış arkadaşımız anladığımız kadarı ile.Emre Hocamız'ın da özellikle altını çizdiği üzere IIS üzerinde "dahada kesin konuşarak söyliyeyim" sharepoint ile ilgili  müdahelelerden emin değilsek kesinlikle kaçınmak gerekiyor.Yeni site oluşturma sayfa oluşturma gibi ayarlar zaten hem central admin de hemde var olan bir siteye girdiğiniz site actions da mevcut. http://moss  adlı sitenin giriş sayfasında değişiklik yapmak için designerı kullanabilirsiniz.ilgili siteye designer dan ulaştığınızda default.aspx ini çağırmanız halinde sitenizin designer da açıldığını göreceksiniz.Burda ister kodlarına ister tasarımına müdahele edebilirsiniz.IIS üzerinde yapacağınız müdahelelerde SSP ayarlarını bozma riskiniz de olduğundan telafisi zor hatalara neden olacaktır.Sharepoint IIS i bir nevi kölesi olarak ele geçirir.Kendi yönetim araçlarını kullanmadan yapılan müdahelelerden hoşlanmaz.

 
Gönderildi : 16/06/2010 08:56

(@SatiAdiguzelman)
Gönderiler: 291
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Sorunu cözebildim. Sorun IIS ayarlari ile alakali idi. IIS de reset atinca bütün hatalar düzeldi.

Yardimlariniz icin tekrar tesekkür ederim. geriye artik benim sharepointu ögrenmem kaldi.  

En cabuk ve kolay nasil ögrenebilirim?  

 
Gönderildi : 17/06/2010 02:59

(@serkankonak)
Gönderiler: 1339
Noble Member
 

Geçmiş olsun. http://www.cozumpark.com/search/SearchResults.aspx?q=sharepoint&a=1  linkinde yer alan makalelerden yararlanabilirsiniz.

www.sharepointturkiye.org 'de türkçe kaynaklardan bir diğeridir.

 

 
Gönderildi : 17/06/2010 03:37

Paylaş: