Forum

Sharepointte site o...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sharepointte site oluşturma

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
420 Görüntüleme
(@cihanacikgoz)
Gönderiler: 180
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Selam,


Aşağıdaki görüntü sharepoint site'mda olan siteler. Bu sitelere yenisini eklemek istiyorum fakat olmuyor, create site colletion deyip yaptım yine olmadı ( SunSystems,ACl.., INFORMATICA, Reporting ) gibi.


 



 

 
Gönderildi : 20/08/2009 18:23

(@selahattinsadoglu)
Gönderiler: 826
Prominent Member
 

Merhaba,

 

Biraz daha detaylı olarak bilgi verebilirmisiniz.Çünkü ,site ekliyorum derken sharepoint sitenizdeli  "Top Link" atamaları yapamıyorsunuz ? Yoksa ,sitenin üst tarafına sizin dediğiniz gibi ( INFORMATICA) koyduktan sonra ona ait bir link ataması mı yapamıyorsunuz ? 

 

Saygılarımla,

 
Gönderildi : 20/08/2009 18:49

(@cihanacikgoz)
Gönderiler: 180
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Site oluşturuyoruz;fakat Informatica gibi üst tarafta gösteremiyoruz.Top link atamasını yapamıyoruz.

 
Gönderildi : 20/08/2009 18:56

(@selahattinsadoglu)
Gönderiler: 826
Prominent Member
 

Merhaba,

 

Sharepoint içinde Top Link ataması yapmak için öncelikle sharepoint anasayfasında iken Site Actions- Site Settings gelin. Sonra açılan yerden "Look and Feel"  altından  "Top Link bar"  gelin. Oradan "New Link" gelin. 

Web adres kısmına  :  http://mycompany:17158/maintenance   gibi  link verin. Burada sizin sitenizin link nasılsa ona göre verin.

Description :   buraya top link buton üzerinde görünecek olan ismi verin. örn:  Maintenance

Bu arada belirtmekte fayda var.Site Settings   -  Sites and Workspaces  gelin. Oradan site oluşturabilirsiniz.

Oradan açılan yere gerekli bilgileri giriniz.  ( web sitesi kısmına yukarıdaki verdiğimiz URL verilmelidir.    http://mycompany:17158/maintenance  )

Sonra  template seçersiniz. Ama benim tavsiyem  kendi custom  ile kendi anasayfanızın  template eklersiniz.  (  anasayfasablon.stp gibi.) 

 

Ve ya bu işlemi otomatik olarak yapabilirsiniz. Bunun için tek bir .bat dosyası yeterlidir.

 

Saygılarımla,

 

 
Gönderildi : 20/08/2009 19:09

(@cihanacikgoz)
Gönderiler: 180
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Resimdeki gibi yeni bir site oluşturmak istiyorum.Burada gördüğüm kadarıyla iki yol var.Central administrationdan create site collection.Bir de sharepoint sitesinde dediğiniz gibi sites and workspaces var.Ancak şunu da belirtiyim look and feel altında top link bar diye bir seçenek yok.Ben şimdi oluşturduğum siteleri sileceğim.Ardından sites and workspacestan bir site oluşturacağım.Burda add heading add link gibi tabları görüyorum;fakat galiba bir şeyi yanlış giriyorum ki o ekteki yerde çıkmıyor.Burada yapmam gerekenleri  söylebilir misiniz?

 
Gönderildi : 20/08/2009 19:24

(@emrebalci)
Gönderiler: 367
Reputable Member
 

Merhaba,

Arkadaşın anlattığı çözüm Sharepoint yayınlama bölümü aktif ise ekranınıza çıkacaktır. Şimdi sorunuza gelince öncelikle central admin üzerinden oluşturduğunuz siteler ayrı siteler olacaktır. Benim size tavsiyem tek bir intranet üzerinden çalışacaksınız siteleri sub-site olarak oluşturmanız. Siteyi oluştururken size üst menüde kısayol atılsınmı diye bir şık soracaktır. Ona evet derseniz o linki orda görebilirsiniz. Bunu ordan yapmanız sadece izini olan kişilerin o linki görmesinide sağlayacağı için daha iyi olur. Diğer arkadaşın metoduyla yaparsanız o linki görecek kişileride link ekleme bölümünden yapmak zorunda kalacaksınızdır.  Gene bir sorun olursa sorun ekranını gönderirseniz yardımcı olmayaca çalışabilirim.

İyi Çalışmalar

Emre BALCI 

 
Gönderildi : 20/08/2009 19:37

Paylaş: