Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Veeam backup hatası  

  RSS
gokhanyasar
(@gokhanyasar)
Üye

Merhaba

Sistemde Veeam Backup 8.0 kullanıyorum. Host larda bulunan sunucuların backup larını alıyorum. VCenter yeni bir host ekledim. bu host atadığım sunucuların backup Veeam tarafında alınmıyor. Failed veriyor. Verilen hata aşağıdaki gibidir.

Hata : Processing xxserver Error :Cannot get service content. Soap fault. Host not foundDetail.: 'get host by name failed in tcp_connect()', endpoint: https://AAVCENTER:443/sd k'

Yardımcı olur msunuz?

Alıntı
Gönderildi : 11/10/2019 13:57
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Tecrübeli Üye

Soap fault dan sonra ki kısım erişim problemi olduğunu gösteriyor. İncelermisin.

https://www.veeam.com/kb1198

https://www.veeam.com/kb1332
https://forums.veeam.com/vmware-vsphere-f24/intermittent-soap-faults-after-change-ot-vcsa-t28414.html

Ayrıca ayrıntılı log alırsan kaynağa dair daha fazla fikir verir. Bunla ticket da açabilirsiniz.
https://www.veeam.com/kb1832

https://www.cozumpark.com/community/forum/395242/
Bu da benzer bir konu.

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/10/2019 14:37
Cahit YOLACAN
(@cahityolacan)
Kıdemli Üye Forum Yöneticisi

ilk olarak Veeam 8.0 Desteği bitmiş o yüzden case açamıyorsun sanırım. Veeam için EOL listesi burada kontol edebilirsin : https://www.veeam.com/releasestatus_rn.pdf

Ek olarak bu durumla 8.0 da bu sorunla karşılaşanların açtıkları case' lerden veeam support cevabı şu şekilde olmuş; vCenter yerine ESXI host olarak ekleyin ve yedekleme işlemlerini ona göre ayarlayın önerisinde bulunmuşlar. 

vCenter ve ESXI versiyonların nelerdir. ? 

 

Cahit YOLAÇAN
vExpert - vExpert NSX - CCNA- MCSE - CEH
https://www.vmwaretv.com

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/10/2019 14:57
gokhanyasar
(@gokhanyasar)
Üye

@cahityolacan

VCenter  ESX 6.0 kullanıyorum

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/10/2019 15:26
Cahit YOLACAN
(@cahityolacan)
Kıdemli Üye Forum Yöneticisi

Veeam de sürümler tam olmalı yoksa üst versiyonu desteklememe durumu olabiliyor.
Linkte bir lis.te var sana da faydalı olacaktır : https://www.veeam.com/kb2443

Listeye göre 8.0 Update 2 ve Build Number : 8.0.0.2030 olmalı der.

vCenter 6.0 peki build number nedir ? Hatta ESXI tam sürümü yine 6.0 mı build numarası nedir ?

Sanal makine verisyonlarınızda nedir ? Burdaki link: https://kb.vmware.com/s/article/1003746
Bu adres size yardımcı olackatır. Çünkü Bazen Veeam var olan sürümüne göre vCenter yada ESXI host üzerindeki sanal makineleri verisyon farkı yüzünden yedekleme alamıyor.

Tabii tam ortamınızı bilmediğim için bunlar sadece öneri. 
Size tavsiyem üst hatta Veeam için EOL (End Of Life) olmayan bir sürüme geçmeniz olur.

Kolay gelsin.

Cahit YOLAÇAN
vExpert - vExpert NSX - CCNA- MCSE - CEH
https://www.vmwaretv.com

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 11/10/2019 16:02
Burak Çankaya
(@burakcankaya)
Üye

geçen gün benzer bir sorun yaşadım. Cluster mod çalışan sistem mevcut. Sanalları kapatıp fiziksel sunucunun bir tanesini reboot etmek durumunda kaldım. Sunucu açıldığında sanal sunucularım aynı host üzerinde duruyordu ve sanallarımıda açtım çalışmasında problem yoktu fakat backup almak istediğim zaman host üzerinde sanal makine bulunamadı hatası veriyordu. Veeam Backup üzerinde ilgili sanal makine ayarlarına girerek sanal makine diskini kaldırıp tekrar eklediğimde sorun düzeldi. Fiziksel sunucuyu veaam backup üzerinden kaldırıp tekrar yüklemeyi denermisin belki sunucuya agent kurulumu esnasında sorun yaşamış olabilirsin. ilgili fiziksel sunucuyu tekrar ekledikten sonra sanal sunucuya ait backup processlerini tekrar oluşturup denemeni tavsiye ederim. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 20/01/2020 11:57
Paylaş: