Forum

veeam ile vcenter v...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

veeam ile vcenter vm restore

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
3,015 Görüntüleme
(@Enisbuyukguner)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Selam arkadaşlar,

veeam b&r 7 ile vsphere 5.1 sanal makinelerin yedeklerini alıyorum. 2 adet host ve altında sanal makineler mevcut. vcenter olarak linux tabanlı olan vcenter server appliance ı kullanıyorum. vcenter da yedeğini aldığım hostlardan birinin altında vm olarak bulunuyor. geçenlerde vcenter ı update ederken problem yaşadım ve vm açılmaz oldu. bende veeam ile aldığı vcenter yedeklerinden geri döneyim dedim. yanlız sorun şu ki veeam yedek alır ve restore ederken çökmüş olan vcenter ı kullandığı için bağlanamadım. bende aynı host u standalone host olarak ekledim ve erişim sağlandı. fakat vcenter ı restore ederken aşağıdaki hatayı almaya başladım. bu problemi sıfırdan yeni bir vcenter kurup hostları ona ekledileyerek ve daha sonra tüm veeam job larımı düzenleyerek (vm lerin id leri değiştiği için) çözdüm. normal şartlarda vcenter ı restore edebiliyor olmam lazımdı diye düşünüyorum. sorun ne olabilir sizce. yada yedekleme yönteminde mi bir hata yapıyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim. 

 

iyi çalışmalar 

 

8/28/2013 8:55:17 AM Error    Restoring '[GVG123LOCALDS] VMware vCenter Server Appliance/VMware vCenter Server Appliance.vmx'

8/28/2013 8:55:17 AM Error    Restore job failed Error: Client error: Cannot get service content.

                              Soap fault. No DataDetail: 'get host by name failed in tcp_connect()', endpoint: 'https://esx3:443/sdk'

                              SOAP connection is not available. Connection ID: [esx3].

                              Failed to create NFC upload stream. NFC path: [nfc://conn:esx3,nfchost:ha-host,stg:4dc702fd-7eb35eb2-0c4a-18a90560c0b4@VMware vCenter Server Appliance/VMware vCenter Server Appliance.vmx].

                               

 

 
Gönderildi : 28/08/2013 16:42

(@Enisbuyukguner)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar problem çözüldü. benim yapıda bir den fazla proxy vardı ve restore etmeye çalıştığım host un dns tanımı sadece bir proxy de mevcuttu. ben restore yaparken dns tanımlı proxy dışındaki proxyler kullanıldığı için problem çıkıyormuş. sabahtan beri bu sorunla uğraşıyorum en sonunda çözüldü. 

 

herkese iyi çalışmalar 

 
Gönderildi : 28/08/2013 18:10

(@muratacinci)
Gönderiler: 36
Eminent Member
 

Enis Bey, yasadiginiz tecrubeyi aktardiginiz icin tesekkur ederiz. Bende konu ile ilgili ufak bir kac bilgi ekleyeyim.

Veeam Console,  host ve vcenter arasinda dns isimleri ile erisim saglanmasi gerekiyor. Sizinde yaptiginiz gibi host tablolarina gerekli satirlar eklenerek bu sorun cozulebiliyor.

Sanal olarak kurulmus vCenter yedeklemesi hakkinda bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Onceki versiyonlarda (.. v6.5), eger vCenter sanal ve veeam'e yapinizi vcenter'i secerek eklediyseniz (ister vcenter, ister tek tek host eklenebiliyor ama vcenter eklemek tum yapiyi tek seferde getirdigi icin daha mantikli) bu durumda yedek alirken VSS hatasi veriyordu ve vCenter yedegi alinamiyordu. Cozumu - vcenter'in bulundugu host'u 'backup infrastructure' icine bagimsiz bir host olarak ekleyip, backup job icine vcenter'i o host uzerinden eklemekti... Bu sekilde sorunsuz yedek aliniyordu.

v7'de artik boyle bir ayrima gerek yok. vCenter eklenmesi yeterli. Veeam onun sanal oldugunu algilayip ayarlarini ona gore duzenliyor ve kullaniciya tamamen transparan olarak bu degisiklikleri yapip yedegi sorunsuz aliyor.

Restore islemlerinde ise herhangi ozel bir islem yapmaniza gerek yok.

Iyi calismalar

Murat ACINCI

Senior System Engineer - Turkey | Veeam Software 

 
Gönderildi : 28/08/2013 22:10

Paylaş: