Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

ESX Cluster

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
323 Görüntüleme
(@zekieren)
Gönderiler: 216
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Danışmanlığını yaptığım tek host ESX kurulu olan bir firmaya bir host daha ekleyip cluster yapısı getirmek istiyorum, 4 tane sanal makineyi verimli çalıştıracak bir storage istiyorum, hangi modelleri önerirsiniz. Teşekkürler...

 
Gönderildi : 10/04/2015 20:01

(@emrahyilmaz-2)
Gönderiler: 1087
Noble Member
 

Önce vmware compatibility üzerinden belirlediğiniz kriterlere göre storage alternatifleri belirlemenizi öneririm.Daha sonra belirlediğiniz modellerin internet üzerinde performans karşılaştırmalarını inceleyebilirsiniz.

Herkes kendi kullandığı markayı önerecektir. Önemli olan sanal sunuculard neler olacak.

 
Gönderildi : 10/04/2015 20:06

(@zekieren)
Gönderiler: 216
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Serverler'de otelcilik programları var, mail server veya dışarıdan erişilen bir web server yok, böyle bir yapı için storage arıyorum aslında. Fiber uyumlu olmalı mı olmamalı mı karar veremedim, serverlerimdeki SAS disklere yakın performansı iscsi ile alacağımdan emin değilim. 

 
Gönderildi : 10/04/2015 20:21

(@MustafaIRIGUL)
Gönderiler: 29
Eminent Member
 

Merhaba,

Piyasada EMC, HITACHI, IBM, HP vb. bircok marka ve model bulunmakta. Oncelikle yapının buyume durumunu degerlendirmeniz yerinde olacaktır. Eger buyume ihtiyacı varsa orta seviye bir storage isinizi gorecektir. Eger buyume soz konusu degilse giris seviyesi de yeterli olacaktır diye dusunuyorum. Ben fiber ile baglantı yapmanızı oneririm. Model i buna gore secmeniz bence yerinde olur. Ayrıca sunucularda da HBA ya ihtiyac olacaktır. Ileride storage duzeyinde replikasyon ihtiyacınız olur mu bilmiyorum fakat daha sonra ihtiyac olması durumunda simdi yapacagınız bir yatırım bosa gitmemeli bence. Bunun yanı sıra disk yapısı, hızı ve raid seviyelerini de performans/fiyat icin degerlendirmeniz gerekmekte. Donem donem firmaların ozel hedefler, kota doldurma veya stop eritme gibi nedenlerden dolayı ozel kampanyaları bulunmakta. Bunları da takip edebilirsiniz. Ozetlemek gerekirse dunya kadar kriter var ve bu kriterleri sizin oncelikle masaya yatırmanız sonrasında satın alma surecini baslatmanız uygun olacaktır.   

 
Gönderildi : 14/04/2015 12:38

(@zekieren)
Gönderiler: 216
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Faydalı oldu Mustafa bey, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 15/04/2015 13:17

Paylaş: