Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

esxi 5 hba

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
425 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

esxi bir host'a bağlandığımızda configuration storage adaptors bölümünde vmhba3 ve vmhba4 var. vmhba3' de paths baktığımızda status active olarak görülüyor her ikisi ama vmhba4 de aynı bölümde baktığımızda status dead olarak görülüyor. vmhba4 uzerinde rescan yaptığımızda ise paths bolumu boş olarak gelmeye başladı. yaklaşık 1 saat sonra tekrar rescan yaptığımızda ise patch bolumunde run time altındaki 2 bolumden biri standby diğeri ise active olarak görüldü. burada oluşan sorun yada vb yorumlayabilirmisiniz bu bolumun ne işe yaradığıyla ilgili ve ayrıca neden biri standbby diğeri ise active olarak görülüyor. runtime altında vmhba4:co:to:L0 ve vmhba4:co:to:L31 bunların anlamını anlatabilirmisiniz.


yapı şu şekilde : esxi 5 iki host ve storage

 
Gönderildi : 22/08/2012 19:54

(@tolgaasik)
Gönderiler: 383
Illustrious Member
 

Merhaba ;

Storage Adaptors , sanal ve fiziksel storage adaptorlerinizi ve bir storage 'a bağlı olup olmadıklarını görebileceğiniz  alandır.  Storage adaptorler vmhbaXX olarak adlandırılır. Örneğin vmhba32 bir ISCSI sanal/software adaptordür. ISCSI SAN altayapınızın başlangıç noktasıdır. Fiziksel Host bus adaptorleriniz ise vmhba1:1:0 gibi isimler ile adlandırılır. Bu format  aslında vmhbaC:T:L şeklindedir.

C: Kanal (HBA port)

T: Hedef (Storage controller)

L:Lun ID'sini temsil eder.

 Path'ler üzerinde sağ click- manage paths tıkladığınızda karşınıza storage'a erişim methodunuzu belirlediğiniz ve politikanızı gösteren ekran gelir. Burada Path Selection kısmında storage 'a erişim tipinizi belirleyebilirsiniz. Mesela Round Robin: her iki yolu da aktif olarak kullanan yöntemdir. Bu methodları storage üzerinde çalışan sanal ortamınızın performansı açısından iyi bilmeniz gerekir. Bunun için aşağıdaki KB 'yi detaylıca okumanızı  ve ortamınıza en uygun policy ile methodu seçmenizi tavsiye ederim.

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1011340

 

 

 

 

 

 
Gönderildi : 22/08/2012 23:14

(@sakaryafirat)
Gönderiler: 274
Honorable Member
 

Merhaba

ellerinize sağlık. bundan iyi açıklama olamazdı 

 
Gönderildi : 24/08/2012 13:11

Paylaş: