Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper-v Server R2 disk tanıtma problemi

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
374 Görüntüleme
(@umitoner)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Elimde İntel S5000VSA model anakarta sahip 2 adet 63 GB SAS diskli bir sunucum var. Bu sunucuya Hyper-v server R2 kurmaya çalıştığımda diskleri görmüyor. İntel in sitesinden (İntel Embedded Raid Technology2 - Wİndows Server 2008 r2 driveri) indirdiğim driver la diskleri (bu arada diskler Raid1) gösterip kuruluma geçiyorum. kurulumun ilk kısmı bitip makine yeniden başlıyor. Makine açılırken reset atıyor. Hatayı anlamak için sistem yeniden başlatmayı devre dışı bırakıp açtığımda INACCESSABLE BOOT DEVICE hatası verdiğini gördüm. Daha sonra anakartın üzerindeki Raid chipsetine baktım. LSI 1064t model LSI nin sitesinde driver indirip denedim . Sonuç yine aynı.

Daha sonra makineye Sata bir disk takıp (Raid diskinde driverını çağırıp) Hyper-v Server R2 yi Sata diske kurdum. Makineye uzaktan erişip Disk yönetimine baktığımda sadece Sata diski görüyor. Diskleri yeniden tara dediğimde Raid SAS diski de getiriyor ve kullanabiliyorum. Ama bu işlemi server ı her yeniden başlattığımda yapmam gerekiyor.

Benim sorum bu şekilde Sata diskte işletim sistemi Raid Diskte Sanal makineler varken sistem sağlıklı çalışır mı ? Ayrıca bu diskleri yeniden taratma işlemini işletim sistemi başladığında otomatik olarak yaptırabilir miyim ?

Şimdiden teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 05/10/2011 19:27

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

sorunsuz bir şekilde çalışır.

sunucunuzun marka modeli nedir acaba? bu toplama bir sunucu mudur yoksa bir marka modele sahip midir?

marka modele sahip ise o sunucuya ait bir startup cd si vardır mutlaka, o cd ile sistemi açıp array yapılandırmanızı yapabilirsiniz. ozaman diskleri Windows Server 2008 görecektir. orada hatta hangi işletim sistemini kuracağınızı da size söyler. ancak çok eski bir sunucu ise Windows server 2008 desteği olmayabilir. 

kolay gelsin 

 
Gönderildi : 05/10/2011 22:45

(@umitoner)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

İlginize teşekkürler.

Sunucum exper marka. yani toplama sayılır. [:P] 4 -5 senelik bir sunucu. İntel in startup cd si var.  Hatta İntelin sitesinde son versiyonuda indirdim startup cd sinin. Ama iki cd de raid yapısını görmüyor malesef. Bu anakartla daha önceden de bir kaç firmada çok sıkıntı çekmiştik.  İntelin sitesinde bu anakartın 2008 r2 driverlerı olmasına rağmen malesef tanıtamadım.

Benim için önemli olan sorunsuz çalışması. Sadece Diskleri Yeniden tarama işlemini her başlangıçta otomatik olarak yaptırabilirsem daha iyi olacak. bir txt dosyası oluşturdum. içine rescan yazdım. diskpart /s c:\...txt yazdığımda diskleri tarayıp raidi kullanabiliyorum. bir bat dosyasına bu komutu yazıp Hyper-v server r2 de otomatik olarak her açılışta nasıl çalıştırırım. Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

\\10.0......\c$\Users\Administrator\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup 'a attım bat dosyasını ama çalıştırmadı..

 
Gönderildi : 06/10/2011 12:38

(@selcukhuner)
Gönderiler: 208
Reputable Member

(@umitoner)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Evet denedim. Bu driverın versiyon 13 ü ile denedim. Bir de LSI 1064et driver ile denedim.

 
Gönderildi : 06/10/2011 15:04

(@serkantas)
Gönderiler: 950
Prominent Member
 

Driver Problemi Yaşıyorsunuz Gibi Görünüyor Donanımın 2008r2 Driver'inde Problem Olabilir İntel Türkiye'yi Arayıp Görüşmenizi Tavsiye Ederim.

 
Gönderildi : 13/10/2011 12:43

Paylaş: