Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

vmware snapshot

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
437 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

vmware snapshot aldım.


1. aldığım snapshot ları nasıl silebilirim


2. bir online yedek aldığımda snapshota ait dosyalarıda yedekleme yazılımı alıyormu. yani aldığım yedeği başka bir yere dönerken snapshotmı yoksa en son alınan yedekmi dönülüyor.


3. manuel storage içine gittiğimde vmdk dosyası haricinde snapshota ait dosylarda var manuel yedek alırken yani storageden başka bir yere vmdk dosyasını attığımda nelere dikkat etmem gerekir.


4. snapshot aldığımda storagede yer kaplarmı . diyelim boş alanım 100gb snaphot aldımda boş alanım kuculurmu ve ne oranda


saygılar

 
Gönderildi : 03/05/2011 19:47

(@mehmetparlakyigit)
Gönderiler: 495
Honorable Member
 

Merhaba

1-Aldığın Snapshot ı silebilmen için ilk yapman gereken VM menüsüne git ordan Snapshot manager gir ardından aldığın Snapshotın üzerine gel ve delete yap silme işlemi bu kadar.

2- İstediğin kadar snapshot alabilirsin. istersen günlük al istersen saatlik en son aldığın snapshot a döndüğünde en son yaptığın configureler geçerli olacaktır. Basitçe anlatacak olursak diyelim sen toplamda 4 adet snapshot aldın. en son aldığın snapshot ta masa üstünde yeni bir klasör oluşturmuştun. ve bazı nedenlerden dolayı  bu klsörü sildin en son aldığın snapshot a döndün yani 4 üncüye  snapshot senin pc nin en son hali ile kayıt eder. Yani bir nevi fotoğrafını çeker. Ayrıca dikkat edersen snapshot alırken fazla sürmez saniyeler içerisinde alır bu demek oluyor ki Snapshot lar fazla yer kaplamıyor. Umarım sorularını cevaplaya bilmişimdir. İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 04/05/2011 11:34

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

merhabalar. 

yanlışlıkla çok eski bir snapshot a döndüm. nasıl bir önceki haline alabilirim ?  

 
Gönderildi : 26/02/2014 21:09

Paylaş: