Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

sanala çevrilen sunucu ile fiziksel sunucu arasında replikasyon

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
486 Görüntüleme
(@umitunsal)
Gönderiler: 60
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar ;

Centos 5.5 fiziksel sunucumu 1 ay önce sanal  (esxi)  sunucuya çevirdim.Fiziksel sunucum ile sanal makine arasında 1 aylık bir dosya farkı var .Ben bu sunucunun birbirleri ile eşzamanlı olmasını istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim.Sunucumda mailserver mysql we web uygulamaları çalışıyor. rsync ile almaya kalksam tüm sistemi nasıl senkronize ederim bilmiyorum.Bu  ikinci düşüncem sanalda bir sıkıntı olması durumunda  fiziksel sunucunun bir kaç dk gecikme ile devreye girmesi.

Aynı zamanda  üzerinde oracle çalışan bir  server 2003 sunucumuda   aynı sunucu ile senkronize etmek.ancak üzerinde sadece oracle var ve veritabanı aktarımı yaparken tam ve doğru olmasını bütünlüğünde bir bozulma olmamasını istiyorum.Normal de oracle dump alıyorum .fakat dumptan restore etmek ne kadar sağlıklı bilmiyorum henüz hiç restore yapmadım .Bu konuda çok fazla bilgim yok 

Bu konuda bana  ne tavsiye edersiniz. 

 Teşekkür ederim .

 
Gönderildi : 17/03/2011 16:50

(@erkalaslankara)
Gönderiler: 278
Illustrious Member
 

Selamlar,

Bunu manuel yapmanız pek kolay değil açıkçası. Bu tür çalışan ürünler var onlardan kullanmanızı tavsiye ederim. Sanaldan sanala yapacaksanız Veeam yada vRanger olabilir. Sanaldan fiziksele yapan da vReplicator'du sanırım. Bu yazılımlar belirleyeceğiniz aralıklarla replikasyon yapıp canlı sisteminizin bir yedek kopyasını başka bir ortamda tutmanızı sağlar. Sorun anında diğerini start edip kullanabilirsiniz. 

Yukarıdaki ürünler öncelikle vmware snapshot alarak işe başlıyor. Bu sırada sanal üzerinde yüklü olan vmware tools, windows üzerinde VSS ile entegre çalışarak File System Quiesing yapıyor yani dosya sistemini ve üzerinde çalışan VSS uyumlu uygulamaları (SQL,EXCHANGE,AD gibi) snapshot'a hazırlıyor. Bu sayede diğer tarafa taşınan kopyanın sağlıklı ve çalışır durumda olduğundan emin olunuyor.

 
Gönderildi : 18/03/2011 11:44

(@umitunsal)
Gönderiler: 60
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim Erkal Bey ;

bahsettiğiniz şekilde veri kaybı söz konusu olurmu yani örn databaseler vs çalırken replikasyon olması gibi  bir durumda ?

 
Gönderildi : 21/03/2011 15:52

Paylaş: