Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

vMotion

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
351 Görüntüleme
(@SebahattinKOSE)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

2 adet dl380 G7 ile cluster yaptım. HA ve DRS yi aktif hale getirdim. 1 adet işletim sistemi kurup test yapınca kapadığım hostta ki işletim sistemi durdu ve diğer hostta aktif oldu. vMotion da sistemin durmaması gerekmiyor muydu?

 
Gönderildi : 09/03/2011 22:38

(@erkalaslankara)
Gönderiler: 278
Illustrious Member
 

vMotion çalışan bir sanal makinanın ram ve cpu kaynaklarının diğer bir esx hosta aktarılması işlemidir. Bu işlem için vm üzerine sağ tıklayarak migrate seçeneğini seçmeniz gerek. 1 ping kaybı ile sanal makina diğer esx hostta çalışmasına kaldığı yerden devam edecektir. Sizin bahsettiğiniz senaryo ise HA senaryosu. HA'da ise bir esx host kaybedildiğinde, kaybedilen host üzerinde çalışan sanal makina, kaynakları müsait olan diğer bir esx host üzerinde start edilir. Yani makinanın aktif state'i kaybedilmiş olur. 

Bunun bir adım yukarısı FT senaryosudur. Eğer lisansınız destekliyorsa FT kullanabilirsiniz. FT'de ise sanal makinanın tüm ram ve cpu aktiviteleri diğer hosta anlık olarak taşınmaktadır. Bu senaryonun bazı kısıtlamaları var. Örneğin sadece 1 vCpu'lu sanal makinalarda kullanabiliyorsunuz. Hostlar arasından sağlam bir Logging networkü kurmanız gerek vs.

http://www.vmware.com/files/pdf/resources/ft_virtualization_wp.pdf

 

 
Gönderildi : 09/03/2011 23:09

Paylaş: